“Asıl işçi statüsü kazandık”

2017 yılında Elektrik Üretim A.Ş. Sosyal Tesisleri’nin kapatılması sonucu işsiz kalan taşeron işçiler, açtıkları davayı kazanarak asıl işçi statüsü kazandıklarını açıkladı.

“Asıl işçi statüsü kazandık”

Milas’ın Beçin Mahallesi’nde hizmet veren Elektrik Üretim A.Ş. Sosyal Tesisleri’nde farklı birimlerde taşeron işçi olarak çalışan 39 işçi, tesisin kapatılmasının ardından mağdur olmaları nedeniyle açtıkları davayı kazandıklarını açıkladı.
AKP Milas İlçe Başkanlığı binasında yapılan açıklamayı mağdurlar adına Halise Çelik yaptı. 
31 Aralık 2019’den bu yana mücadele ettiklerini belirten Çelik, 39 kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi. EÜAŞ’ın kendilerini asıl işçi olarak kabul etmediğini ve bunun sonucunda dava açtıklarını söyleyen Çelik, “Mahkeme kararıyla asıl işçi olduğumuzun kararı verildi.” dedi.
Çoğunluğun 2 yıldan bu yana işsiz olduğunu belirten işçiler ise, “Kimisi stresten dolayı canından oldu. Kimisi evini bile kaybediyordu.” şeklinde konuştu. 
İşçiler, milletvekillerine ve AKP’li kurmaylara destekleri için teşekkür ederken, mahkeme kararında, toplu sözleşmeden faydalanma isteklerinin, sendikalı olmadıkları için kabul edilmediği görüldü. 
İşçiler kıdem tazminatlarını vb. Almış olmalarına karşın, kendilerinin asıl işçi olarak görülmedikleri için başka kurumlara dağıtımlarının yapılmadığını ve işsiz kaldıklarını belirttiler.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık