“Asla pes etmek yok!”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Asla pes etmek yok!”

Milas Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında “Yeter ki iste” başlıklı bir konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan, aynı zamanda fiziksel engelli olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ozan Bahar, Jandarma Yüzbaşı iken yaşadığı trafik kazasıyla fiziksel engelli durumuna geldiği 2 Ekim 1996 tarihinden bu yana içtenlikle kesitler sunduğu yaşam öyküsüyle katılımcıları etkiledi ve adeta büyüledi.

 ‘Asla Pes Etmek Yok’ diyerek başarının anahtarını mücadele azmi, sabır ve sevgi olarak dile getiren Bahar; “Mücadele etmeniz için mutlaka bir sebep vardır. Benimkisi bir aşk hikâyesidir” diyerek, eşiyle aralarındaki çok büyük sevginin kendisini hayata bağlayan en önemli ve anlamlı neden olduğunu söyledi.

Milas Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen; Milas Belediye Başkan Yardımcısı ve Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeynep Mat, Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Şahin, ilçemizde engelli vatandaşlarımızın eğitim gördüğü kurum ve kuruluşların yöneticileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, bazı mahalle muhtarları ve engelli, engelsiz yurttaşların katıldığı konferans, Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansın başlangıcında bir sunuş konuşması yapan Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, bu tür toplantıların yapılmasındaki zorluklara değinerek; “Bazen toplantı günü ve saati uymuyor, kimi zaman ilgililere ulaşmakta zorlanıyorsunuz, ama bunların hepsi bir kenara biz burada sayıya bakmaksızın bir tane engelli kardeşimize daha yaşama sevinci ve azmi aşılayabilmek adına bu tür organizasyonları önemsiyoruz.

İlçemizde özellikle engelli yurttaşlarımızın her türlü ihtiyacı düşünülerek yapılmış, rahatlıkla ulaşabilecekleri bir toplantı salonunun eksikliği bugün bir kez daha gözler önüne serildi. Kent Konseyi olarak ilçemizdeki yetkililere mutlaka bu durumu iletecek, düzeltilmesi ve eksikliğin giderilmesi için çaba harcayacağız” dedi ve başta Milas Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkilileri olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesi için destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Şahin ise, göreve gelişiyle birlikte birçok problemle karşı karşıya geldiğini, çözüm üretmekte kimi zaman zorlandığını belirtip kendilerine bu konuda çok fazla insanın da destek olmadığına dikkat çekerek; “Her şeye rağmen mücadeleye devam ediyoruz” dedi ve gerek Prof Bahar’a ve gerekse katılımcılara teşekkür etti.

 

İnanç, sabır, çalışma azmi ve sevgiyle örülmüş bir hayat hikayesi …

Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra Güneydoğu’da görev yapan, defalarca çatışma ortamına girip çıkan ve daha sonra Muğla’ya tayin olan ve 2 Ekim 1996 tarihinde 25 yaşında Üsteğmen rütbesinde iken geçirdiği bir trafik kazası sonrası engelli olarak hayata devam etmek zorunda kalan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ozan Bahar, ustaca dile getirdiği hayat öyküsüyle salondaki herkesi çok etkiledi ve adeta büyüledi.

 

“Benimkisi bir aşk hikâyesidir”

Kazanın ardından, kazadan sadece iki ay önce evlendiği eşiyle birlikte bir yıl boyunca yaşamlarını önce Ege Üniversitesi, ardından GATA ve nihayet Bursa Askeri Hastanesi’nde geçirdiklerini, bu sürede çok ağır ve mucizevi bir tedavi gördüğünü dile getirip, bu süreçte eşiyle karşılıklı olarak büyüyen, güçlenen sevgilerinin kendisine yaşama gücü ve azmi verdiğine vurgu yapan Prof. Bahar; “Benimkisi bir aşk hikâyesidir. Eşime duyduğum sevgi, beni hayata bağlayan en önemli güç olmuştur. Herkesin de hayata tutunmak, mücadele etmek için bir sebebi vardır. Bunlar dış motivasyondur. Önemli olan sizin bir inancınız, mücadele gücünüzün olmasıdır. Kaza geçirdikten sonra hayata küsmedim, neden benim başıma böyle bir şey geldi diye isyan etmedim. Artık orduda görev yapmam mümkün değildi. Dolayısıyla kendime bir yaşam kaynağı bulmam gerekiyordu. Bir kenarda oturamazdım. Mutlaka bir şeyler üretmeliydim. Kendime ve topluma yararlı bir birey olarak hayatıma devam etmeliydim. Bu nedenle önce 1998 yılında yüksek lisans eğitimine başladım. 2002’de malülen emekli oldum ve aynı yılın Eylül ayında araştırma görevlisi olarak üniversitede göreve başladım. 2005 yılında doktor ünvanını aldım. Ardından bir yıl sonra yardımcı doçent, bir yıl sonra da doçent ünvanını elde ettim. 2013 yılında ise profesör ünvanını aldım. Henüz 46 yaşındayım ve hayata dört elle sarılıyorum. Kendi yaşadığım zorlukları örnek alarak tüm engelliler için yılmadan, bıkmadan, usanmadan Muğla Belediye Başkanı, Muğla Valisi ve diğer yetkilileri sürekli rahatsız ettim, ediyorum. Onlara sorunlarımızı anlatıyorum. Bu konuda bir hayli mesafe aldım. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir randevu talep ettim. Eğer görüşebilirsem, ülkemizdeki engellilerin yaşadığı zorlukları anlatma ve çözüm üretilmesi konusunda önemli bir işi daha başarmış olacağım.

 

Asla ve asla pes etmeyin!

Bu salonda bulunan ve basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla tüm engelli kardeşlerime sesleniyorum: Asla ve asla pes etmeyin. Sesinizi tek başınıza ulaştıramıyorsanız mutlaka örgütlenin. Unutmayın ki başarının anahtarı; mücadele azmi, sabır ve sevgidir. Bulunduğunuz yerdeki kamu yöneticileriyle diyalogunuzu koparmayın. Bundan sonra ben de Milas’taki engelli kardeşlerim için elimden geleni yapacağım” dedi.

Konferansın sonunda Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Milas Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeynep Mat ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Şahin, Prof. Dr. Ozan Bahar’a, Teşekkür Belgesi, Teşekkür Plaketi ve çeşitli yayın organlarından oluşan bir kitap serisi sundular.

Soru ve cevap bölümüyle süren konferans etkiliğinin sonunda, Milas Belediyesi tarafından 4 adet satın alınmak üzere işlemlerine başlandığı öğrenilen ‘Tekerlekli Sandalye Portatif Taşıyıcı’nın tanıtımı yapıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık