Ata tohumlarından elde edilen fideler ücretsiz dağıtıldı

Muğla’da ata tohumlarının üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması için, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ücretsiz ata tohumu fidesi dağıtım etkinlikleri devam ediyor.

Ata tohumlarından elde edilen fideler ücretsiz dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün katkılarıyla Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “1963’ten Günümüze Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor” projesi kapsamında ata tohumlarından elde edilen sebze fideleri, 12 Nisan Çarşamba günü Milas Karya Kır Düğün Salonu önünde düzenlenen etkinlikle dağıtıldı.

2021 yılında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Ata tohumlarından elde edilen 1 Milyon 153 Bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak üreticiye teslim edilmek üzere muhtarlara teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, "1963' ten Günümüze Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi" kapsamında İlçemizde 111 bin 152 adet domates, biber ve patlıcan fidesini çiftçi eliyle toprakla buluşturduklarını söyledi.

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık