‘Atatürk Bulvarı’ geri dönüyor!

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘Atatürk Bulvarı’ geri dönüyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında yeralan Atatürk Bulvarı’nda geçtiğimiz Nisan ayı içinde başlatılan yenileme ve düzenleme çalışmalarının 7’nci ayında, ilk kez önceki gün itibariyle bulvar çift taraflı araç trafiğine açıldı…

 

İlçemizde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan 1200 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı’nda, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca bisiklet yolu, aydınlatma, yerel malzemeler ile dekoratif döşeme, oturma bankları, çöp kovaları, yenilenen dural yerleri ve peyzaj düzenlemesi için Nisan ayı içinde çalışmalara başlanmıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, o dönemde yaptıkları açıklamalarda 1200 metrelik bulvardaki çalışmaların 3 ay içinde tamamlanacağını ifade etseler de zamanında bitirilmeyen bulvardaki çalışma başta bölge esnafı olmak üzere hemşehrilerimizin tepkilerine neden olmuştu.

Başlama tarihinden itibaren geçen 7 aylık sürenin ardından önceki gün itibariyle bulvarda ilk kez çift taraflı araç trafiği akışı gerçekleşmeye başladı.

 

Çalışmalar devam ediyor

Bulvar’da genel olarak çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanıp araç yolları trafiğe açılsa da bazı noktalardaki kaldırım ve ağaç dikme çalışmaları devam ediyor.

 

Atapark’a halı motifleri

Çalışmalar kapsamında Atapark’ın olduğu bölgedeki ağaç sayıları artırıldı. Atapark’ın bazı noktalarına ise zemine halı motiflerinin yeraldığı mermerler konuldu.

 

Trafik yine sorun

Bulvar uzun süren çalışmaların ardından iki taraftan birden araç trafiğine açılsa da bölgede trafik yine sorun. Özellikle sabah saatlerinde mesai başlangıcı, öğlen arası ve mesai bitiş saatlerinde Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı, Müştakbey ve İnönü Caddesi’nin kesiştiği döner kavşakta trafik kilitleniyor.

 

Daha yapılacaklar var

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilçemizde ayrıca Sanayi, Nazmi Akdeniz, Erdal Çerçi, İnönü ve Ören İskele caddelerinde sıcak asfalt kaplama çalışmaları yapılması gündemde ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık