Avcılar dernekleri kararı protesto etti

Muğla’da bulunan avcılar dernekleri deprem nedeniyle kara avcılığının yasaklanması nedeniyle 20 Şubat Pazartesi günü Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde yapılacak olan il av komisyonu toplantısına katılmayarak, Orman Bakanlığı’nı protesto etti. Ayrıca Doğa Koruma Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü’ne dilekçe vererek, görüşlerinin dinlenmesini istediler.

Avcılar dernekleri kararı protesto etti
  • 22 February 2023, Wednesday 11:51

Yatağan, Bayır, Kavaklıdere, Menteşe, Muğla, Fethiye, Milas Karya, Ortaca, Dalaman ve Ula Avcılar dernekleri Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü önünde ortak bir açıklama yaptı.

Ortak açıklamada; “Pazartesi günü Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar’daki il av komisyonu toplantısına depremi bahane eden Orman Bakanlığını protesto ederek, avcı dernek başkanları olarak katılmadık! Pandemi olur av yasaklanır! Yangın olur av yasaklanır! Deprem olur av yasaklanır!

Avcılar, avcı dernekleri günah keçisi mi? Vergisini ödeyen, avlanma izin kartını alan avcıyı sürekli cezalandırmak neyin nesi? Merkez av komisyonunun kabul ettiği kararı ancak merkez av komisyonu kaldırabilir! Anayasal bir kuruluştur! Ben yaptım oldu mantığı ile av yasaklanamaz! Ülkede savaş hali mi var?

Deprem olan on ilde bunu yapabilirsin, mantıklı. Diğer illerin suçu ne? depremi hepimiz üzüntüyle izliyoruz. Birçok arkadaşımız depremde görev de aldı. Her türlü desteği verdik veriyoruz.!

Mücadele amaçlı domuz sürek avları da yasaklandı. Turizm amaçlı bazı yerlerde av yapıldığını biliyoruz! Köylülerin, çiftçilerin suçu ne? Bunu asla kabul etmiyoruz! Bir daha tekerrür etmesi halinde başka eylem biçimlerimiz olacak!  Bunu köylülerimizle, çiftçilerimizle tüm avcılarımızla, halkımızla yapacağız! bu son olsun!” denildi.

Açıklamanın ardından Yatağan, Bayır, Kavaklıdere, Menteşe, Muğla, Fethiye, Milas Karya, Ortaca, Dalaman ve Ula avcılar derneklerinin ortak olarak yayınladıkları ve imza ile kayıt altına aldıkları dilekçeyi Doğa Koruma Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

Dilekçede; “Bizler 8500’ün üzerinde belgeli avcıları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyız. Yalnız Muğla il geneli olarak avcıları temsil eden Dernek başkanları ve yöneticileri olarak bugüne kadar her konuda hiçe sayılmış, görüşlerimiz kabul edilmemiş ne karar verdiysek bilgimiz dışında bizi hiçe sayarak kararlar verilmiştir. Yapılan toplantılar formalite olup sonuçsuz kalmıştır. Biz belgeli avcıların temsilcileri olarak ülkemizin doğal felaketlerinde tüm avcılar olarak en önde koşturmuş yangında depremde veya diğer afetlerde elimizden geleni yapabilmek için üyelerimize devamlı ikaz edip destek olmaları için gerekeni yapmışızdır. Muğla il geneli olarak belgeli avcı dışında 15 bine yakın belgesiz kaçak avcılar istediği gibi avını yapmakta, yetersiz olan koruma kontrol görevlilerinin olmaması belgeli avcıları soğutarak kaçak avcılığa teşvik etmektedir. İlimizin %60’a yakını orman %10’â yakını yaban hayatı koruma, %10’a yakını ÖÇK alanı olmasıyla av sahamız o kadar azdır ki bu belgeli avcılar avlanabilecek saha bulamamakta kaçak zamansız avlanmasıyla av popülasyonu azalmakta olmasına rağmen vergilerini düzenli ödeyip hiç av görmeden sezonu bitiren üyelerimiz vardır. Şimdi biz avcı temsilcileri olarak soruyoruz; Canımızın çok yandığı10 ilimizde yaşanan deprem felaketi diğer illerdeki avcılığı nasıl etkiler? Yine bizleri çok üzen orman yangınlarında tüm üyelerimizle canla başla uğraşmamıza rağmen diğer sahalardaki avcılığı nasıl etkiler? Biz avcıların ÖÇK alanlarına girip avlanmamızın ne kadar zararı olur? ÖÇK müdürlüğü bu alanlarda kaç kaçak avcı yakalamıştır? Denetim eksikliğinde istedikleri gibi kaçak avcılık yapanlara biz belgeli avcıların her türlü talanı, yasak avcılığı önlemek için elimizden geleni yapalım dememize rağmen neden dikkate alınmıyoruz? Bir mahalle muhtarının av yasaklansın demesiyle 8 bin 500 belgeli avcının hakkı nasıl yenir? İl başkanımıza, milletvekilimize, valimize, ÖÇK il müdürümüze, bakanlarımıza defalarca yazılar yazmamıza rağmen neden biz avcıların sesi duyulmadı? Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü bazı avlaklarda kaçak avcıyı yakalayamıyorum diyerek o bölgenin av kotasını nasıl kaldırır?  Biz avcıları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak avcılarla ilgili konularda neden bildirme ve fikir danışma gereğini duymaz? Biz avcıların sıkıntılarını anlatmak için neden tüm birimler, şube müdürlerimiz, valilerimiz, bölge müdürlerimiz, genel müdürlüğümüz en önemlisi MAK neden dinelemez?

Avcılık ata sporudur. Biz Muğlalı avcılar olarak katliam eden kaçak avcılara karşıyız, onu önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Üyelerimizi uyarıyoruz. Vergilerimizi vererek devletimize katkı sağlıyoruz. Doğayı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir kısım çevreciyim deyip ne vergi verip ne de önemli olaylarda ortada görünmeyen yalnız laf ile iş yürütenlere karşı bizler hiçe sayılıyoruz.  Anlattığımız bu sebeplerden dolayı 8 bin 500 belgeli avcıların temsilcisi olan sivil toplum kuruluşları olarak yapılacak tüm toplantıları protesto ediyoruz. Bundan sonraki il toplantısına seçilecek olan sivil toplum kuruluşu üyesinin toplantı esnasında bu bildiriyi toplantı üyeleriyle paylaşmasını isteyerek tüm temsilciler olarak imza altına alıyoruz “ifadeleri yer aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık