Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Aydem’den açıklama..

15 Nisan tarihli gazetemizde yer alan “Sitede elektrik kesintisi tartışması” haberimizle ilgili olarak AYDEM, bir açıklama gönderdi.

Aydem’den açıklama..

Habere konu elektrik kesintisi yapılan yerin AYDEM’in ticari bir müşterisi olduğunu, sitedekilerin ADM’nin mesken abone grubu müşterisi olmadığını ve esas kesme işleminin koronavirüs salgını öncesi 27 Şubat’ta yapıldığını, ancak kesmeye karşın, saate müdahale edilerek kullanıma devam edildiğinin öğrenilmesi üzerine ceza kesildiğini ve kesme işleminin yapıldığını belirten AYDEM’in açıklaması şöyle:
“AYDEM’DEN AÇIKLAMA,
Haber içeriğinde adı geçen “site” mesken abone grubu müşterisi değildir. Enerjisi kesilen müşteri, ticarethane abone grubu müşterisidir. Söz konusu aboneliğe yasal muhatabımız, MMQ Property Development İnşaat Turizm Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’dir. Bu tüzel kişi, ticari bir müşterimizdir. Burada bulunan site sakinlerinin, Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ ile Perakende Satış Sözleşmesi bulunmamaktadır. Site sakinleri elektrik tedarikini, MMQ Property Development İnşaat Turizm Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’nden tedarik etmektedirler. Haberde geçen borca istinaden şirketin elektriği 27.02.2020 tarihinde rutin işleyiş kapsamında kesilmiştir. Dağıtım Şirketi’nin 08.04.2020 tarihinde yaptığı kontrolde müşterinin, kullanım yerindeki enerjiyi Dağıtım Şirketi bilgisi dışında açtığı tespit edilmiştir. Tespit sonrasında Muğla ilinde Görevli Dağıtım Şirketi olan ADM Elektrik Dağıtım AŞ firmaya 50.000 TL’lik kaçak/usulsüz kullanım faturası çıkarmış ve enerjisini kesmiştir.

Buradaki durum, borçtan kaynaklı kesintiye istinaden sitede bulunan tüketiciler tarafından Dağıtım Şirketi’nin bilgisi dışında sayaca fiziki müdahale edilerek enerjinin açılması sonucunda oluşan usulsüz elektrik kullanımı durumudur.
MMQ Property Development İnşaat Turizm Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’nin şirketimize olan borcu Covid-19 salgını dönemi öncesinde tahakkuk edilmiştir. Bu bağlamda iletişim kanallarımızla kesme ihbarnamesi ve borç hatırlatması da yapılmıştır. Bu borçlardan dolayı kesme iş emri Şubat ayında Dağıtım Şirketi’ne düşmüştür. Ayrıca yine bu müşterimizin Dağıtım Şirketi de 50.000,00TL kaçak/usulsüz elektrik kullanım cezası olmasından dolayı enerji kesme işlemi uygulanmıştır. Bunun yanı sıra alınan bilgiye göre olay yerinde kesme işlemi yapılmak istenirken Dağıtım Şirketi kesme personeline fiziki müdahale olmuş ve yine olay yerindeki kişiler tarafından jandarma çağırılmış. Jandarma olay yerine geldiğinde Dağıtım Şirketi çalışanlarının görevini yapması gerektiğine karar verip, enerjiyi kesmiştir.
Basın mensubu olarak kamuoyunun şikâyetlerini dile getirirken hizmet sağlayıcı olan taraf olarak bizlerle temasta kaldığınız için teşekkür ederiz.

Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis