Babacan Milas’taydı..

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün partisinin Milas 1. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı ve daha sonra, ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi.

Babacan Milas’taydı..

DEVA Partisi’nin Milas 1. Olağan Genel Kurulu’na katılarak açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Milletin alın teriyle, üretimiyle, ihracatıyla damla damla biriktirdiğimiz rezervi bunlar iki yılda çarçur etti. Şimdi mirasyedi parasını harcıyorlar.” diyerek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

AKP’den ayrıldıktan sonra Ali Babacan Demokrasi ve Atılım Partisi’ni kurmuş, aynı şekilde AKP’den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da GELECEK Partisi’ni kurmuştu. Davutoğlu da geçtiğimiz hafta partisinin Milas ilçe binasını hizmete açmak için geldiğinde, sınırlı bir vatandaşkitlesi ve ilçe yöneticileriyle karşılanmıştı.

Ancak partisinin Milas teşkilatının 1.Olağan Genel Kurulu’na katılmak ve parti binasını hizmete açmak için Milas’a gelen DEVA partisi lideri Ali Babacan’ı çok daha büyük bir vatandaş kitlesi karşıladı ve kongreye katıldı.

Demokrasi ve Atılım Partisi Milas 1. Olağan Genel Kurulu'na katılan Genel Başkan Ali Babacan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Merkez Bankası’nın kâr ettiğini süsleyip duruyorlar. Ziya Paşa’nın dediği gibi, ‘Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?”ifadelerini kullanan Babacan, “Merkez Bankası nereden kâr eder? Merkez Bankası’na kâr ettirdik diye övündükleri; bastıkları para, vatandaşın sırtından aldıkları faiz ve mirasyedi parasıdır. Birincisi, Merkez Bankası para basar. Kâğıt paranın maliyeti yaklaşık 50 kuruş. Üzerine 200 lira yazıp, 200 liraya verir. O 50 kuruş ile 200 lira arasındaki fark kârıdır. Demek ki Merkez Bankası çok para basmış, onu anlıyoruz. İkincisi, Merkez Bankası piyasaya borç verir ve karşılığında faiz alır. Merkez Bankası’nın ettiği kâr, vatandaşın ödediği faizdir. Vatandaştan çok faiz aldık diyorlar.” şeklinde konuştu.

Babacan, “Asıl konu, Merkez Bankası’nın elindeki dövizi sattığında muhasebede görünen kârdır. Bizim bu milletin alın teriyle, üretimiyle, ihracatıyla damla damla biriktirdiğimiz rezervi bunlar iki yılda çarçur etti. O dövizin alış fiyatı da eski alış fiyatıydı, Merkez Bankası bunu 1,5 liradan, 2 liradan, 2 buçuk liradan aldı. Kaça sattıklarını açıklamıyorlar ama günü geldi 5-6 liraya sattılar. Kâr ettik diye övünüyorlar. Bu neye benzer? Bir çocuğa babasından miras kalır. Diyelim ki değerli gayrimenkulü satar, der ki “ben para kazandım”. Onu sen kazanmadın ki. Baban kazandı, sen sattın ve şimdi yiyorsun." dedi.

 “Devletin başına hiç gelmeyen bir iş geldi. Para basan kurum borçlu olur mu ya?" diyen Babacan, "Bunu da yaptılar. Merkez Bankası’nın 140 milyar dolar döviz borcu var. Bu borcun önemli bir kısmı bankalardan zorunlu karşılık adı altında borç aldığı döviz. Diğer önemli kısmı da swap anlaşmalarıyla piyasadan ve diğer ülkelerden borç aldığı döviz. Doğmamış çocuklarımıza kadar memleketi borçlandırdılar." dedi.

DEVA Partisi Kurucu İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş ise DEVA Partisi’nin faaliyetleri hakkında açıklama yaparak, DEVA’yı daha güçlü kılmak için çalışmalara hızla devam edeceklerini belirtti.

Milas 1. Olağan Kongresi, kurucu ilçe başkanı Süleyman Demirtaş ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi ile devam etti.

Babacan, kongrenin ardından DEVA Partisi İlçe Başkanlığı Binası’nın açılışını yaptı ve Cuma namazını Ulu Camii’nde kıldı.

Babacan ve beraberindekiler, daha sonra Bodrum kongresine katılmak için Bodrum’a hareket ettiler.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık