Bafa Gölü manzarasında ‘Cumhuriyet’ yürüyüşü

​​​​​​​Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşüne yaklaşık 200’e yakın doğasever katıldı.

Bafa Gölü manzarasında ‘Cumhuriyet’ yürüyüşü
  • 22 October 2023, Sunday 16:25

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organizasyonuyla yapılan Karahayıt - Yediler Manastırı - Gölyaka güzergahında gerçekleşen doğa yürüyüşü kapsamında Yediler Manastırı’nın olduğu bölgede dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.

Başlama noktası Bafa Karahayıt Mahallesi olan doğa yürüyüşü öncesi MİDOSK Spor Kulübü Başkanı Baki Çetin Kaya, yürüyüş güzergâhı ve yapılması gerekenler hakkında kısa bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Daha sonra yürüyüşe başlayan katılımcılar, yaklaşık ilk çağlardan bu yana kullanılması nedeniyle aşınmış kayaların üzerinde oluşan patikalardan, Bafa Gölü manzarası ve asırlık zeytin ağaçlarının arasında ilerleyen rotaya, ilginç görünümlü kayalarla oluşmuş vadiler de eşlik etti. Yaklaşık 3 km’lik yürüyüşün ardından Yediler Manastırı’na ulaşan grup, burada kısa bir mola verip, bölgedeki Bafa Gölü manzarasına hakim bir vadide kayaların üzerine kurulmuş manastır kalıntılarını inceledi. Bölgeyle ilgili bilgileri MİDOSK Spor Kulübü Başkanı Baki Çetin Kaya verdi.  Taş duvarlı burçları, kemerleri ve inziva odalarıyla dikkati çeken manastırın en ilgi gören yeri ise mantar biçimindeki kayanın altında yer alan freskler (ıslak kireç sıva üstüne, ezildikten sonra su ya da su ve kireç bileşimi bir bağlayıcı ile karıştırılan pigmentlerle yapılan resim.)  oldu.

Bu freskler, Hristiyanlığın yayılması aşamasında milattan sonra 7. yüzyılda kurulduğu belirlenen manastırda mantar biçiminde bir kayanın altında yer alıyor. Bu kayanın üzerinde, tahrip edilmiş olmasına rağmen canlı renklerle Hazreti İsa'nın yaşamına ilişkin sahneler görülüyor.  

Yediler Manastırı’nın olduğu bölgede yürüyüşe katılan grup tarafından dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı. Doğa ve cumhuriyet tutkunu grup coşkulu bir atmosferde ‘Yaşasın Cumhuriyet’ dediler.

Doğan yürüyüşüne Milas Arama Kurtarma Birimi’nin yanı sıra Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) da destek verdi.

Yediler Manastırı’nda çekilen toplu fotoğraf sonrası doğaseverler, yine görevlilerin eşliğinde Gölyaka Mahallesi’ne yürüdüler. Kendilerini burada bekleyen araçlara binerek geziyi sonlanırken yaklaşık 6 km’lik yürüyüş 2 saat 45 dakika sürdü. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık