Bakan Kirişci’den Milas Fuarı ziyareti

​​​​​​​Perşembe günü resmi açılışı yapılan 14. Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişci, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti. Fuar alanında bulunan tarım ürünlerini inceleyerek hem üreticilerden hem de satış yapan firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Kirişci’ye Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bölgenin üretim kapasitesi ve çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin hazırladıkları dosyaları ilettiler. Bakan Kirişci’ye eşlik eden İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise Milas’ın fuar alanı konusundaki beklentisini bir kez daha dile getirdi. Bakan Kirişci ise “Onu da müdürüm siz halledin” diyerek sorunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bıraktı.

Bakan Kirişci’den Milas Fuarı ziyareti
  • 01 April 2023, Saturday 21:23

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişci, Muğla programı kapsamında Milas’ı da ziyaret etti. Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, kurum amirleri eşliğinde fuar alanına gelen Bakan Kirişci, stant alanlarını tek tek ziyaret etti.

Fuar alanında açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci “Muğla, sahip olduğu değerlerle sadece kendi insanımız, kendi ülkemiz için değil, tüm dünyaya örnek bir ildir. Cenabı Allah buraya her türlü nimeti fazlasıyla vermiş. Yeter ki bunları gerektiği gibi kendi insanımıza ve dünyaya tanıtalım” dedi.

“ÖNCELİKLE KENDİ İNSANIMIZ İÇİN ÜRETMELİYİZ”

Pandemi sürecinde tarımsal faaliyetlerin tüm dünyada diğer üretim çeşitlerine göre daha fazla öne çıktığını belirten Bakan Kirişci; “Öncelikle kendi insanımızın beslenme, barınma başta olmak üzere her alanda mutlaka üretim yapmalıyız.  Gazi Meclisimizden geçen bir yasal düzenleme var. Biz artık bizim için stratejik ürünün ne olduğunu biliyoruz. Yani kıtlık denildiğinde aklımıza ne geliyorsa hepsini biliyoruz. Un, yağ, şeker gibi ürünler, stratejik ürünlerdir. Şimdi biz bunlarla ilgili ne yapacağız? Üreticimizin pazarda arzuladığı fiyata ürününü satıp satmadığına bakacağız. Eğer fiyat, arzuladığı fiyatın altında kalmışsa aradaki farkı devlet olarak biz ödeyeceğiz. Çünkü tarım kanununun 19. Maddesi bunu emrediyor. Üretici, bir Kızılay veya Yeşilay değil. Üretici, ürettiğinden para kazanacak. Kendi iaşesini garanti altına aldıktan sonra kalanını satacak. Biz de ona diyeceğiz ki daha kalitelisini üret, daha fazla kazan. İşte bunun prim olmuş olacak. Oysa bugüne kadar suyunu götürene de, testiyi kırana da aynı para ödendi. Bu doğru bir yöntem değil. Bizim istediğimiz herkesin kaliteli ürün üretmesi. Nasıl olsa primi aynıdır diyerek işi ağırdan almasını istemiyoruz. Kanun bu şeklide yürürlüğe girdi. Mevzuat ve alt mevzuatlar için çalışmalar başladı” dedi.

KARAN BEBEK İÇİN BAŞLATILAN KAMPANYAYA KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, fuar alanında SMA Tip- 1 hastası Karan Bebek için kurulan standı da ziyaret ederek, Karan bebeğin durumu ile ilgili bilgi aldı ve bağışta bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, bu konuda farklı çalışmaların yapılabileceğini belirterek; “Örneğin başka il veya ilçelerde çok daha kısa zamanda belirtilen miktarlar toplanabiliyor. Milas olarak biz sanırım biraz geri kaldık” derken Bakan Kirişci de; “Aslında Sağlık Bakanlığımızın bu konuda bazı haklı olduğu çekinceler var. Ancak bu konuda etraflıca bir değerlendirme yapılıp problemi çözmek gerekiyor” dedi.

FUAR ALANINI “SİZ YAPIN”

Bakan Kirişci fuar alanından ayrılmadan önce Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas’ın fuar alanı ihtiyacı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Saylak’ın “Sayın Bakanım. Gördüğünüz gibi Milas Tarım Fuarı bölge için çok önemli bir fuar ancak acilen modern bir fuar alanına ihtiyacı var” dedi. Bunun üzerine Bakan Kirişci ise “onu da müdürüm siz halledin” diyerek topu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne attı.

Açıklamaların ardından Bakan Kirişci, partilileri ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra Muğla Valiliği’ne geçmek üzere Milas’tan ayrıldı. Bakan Kirişci gün içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde, tarım sektörü temsilcileriyle toplantı yaparak, akşam saatlerinde Yatağan’daki iftar yemeğine katılacak. Bakan Kirişci akşam saatlerinde Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Ankara’ya hareket edecek.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık