“Bakıcı Okulu, Örnek Çiftlik ve Satış Ofisi”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI –

“Bakıcı Okulu, Örnek Çiftlik ve Satış Ofisi”

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önümüzdeki günlerde yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirterek, “Milas - Bodrum yolu kenarındaki alanda Bakıcı Okulu, Örnek Çiftlik ve Satış Ofisi yapılması konusunda çalışma yapıyoruz” dedi…

Milas Süt Birliği, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ilçemizde tarım ve hayvancılık alanında hizmet sunması amacıyla “Bakıcı Okulu, Örnek Çiftlik ve Satış Ofisi” alanı oluşturulması planlanıyor.

Koru Mahallesi Büyükbeylik mevkisinde bulunan, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait alanda “Bakıcı Okulu, Örnek Çiftlik ve Satış Ofisi” yapılması konusunda Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Alanda kurulacak olan okulda, hayvan çiftliklerinde çalışan ya da çalışacak olan bakıcıların sertifikalı eğitime tabi tutulması, aynı zamanda oluşturulacak örnek çiftliğin hem bakıcıların eğitiminde hem de ekoturizm amaçlı kullanılması öngörülmekte. Yol kenarına kurulacak olan satış ofisinde ise hem ilçemiz üreticileri tarafından üretilecek olan tarım ürünleri hem de yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Bakıcı Okulumuza katılacak olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar da vereceğiz. Ziyaretçilerimizse, hem yöresel ürünleri tadarak satın alacak hem de çiftlikteki hayvanları yakından görüp üretim aşaması hakkında bilgi edinebilecekler. İsteyenler ineklerimizden sağım yapma imkanı da bulabilecek” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık