Bal, Milas Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret etti

Oktay ÇAYIRLI -

Bal, Milas Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret etti

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti… Ziyaret sırasında çalışmaları hakkında bilgi veren Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, El Sanatları, Meslek Edindirme, Okuma-Yazma, Kişisel Gelişim alanlarıyla, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik kurslar açıldığını belirterek, yaklaşık 80 civarında kurs açtıklarını söyledi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, dün saat 13’te Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bal’ı makamında ağırlayan Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, kurum olarak bireylerin bilgi, beceri ve gelişim gereksinimlerini karşılamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Kültürel değerlerimize sahip çıkarak yöremiz insanının sosyal ve mesleki yönden gelişimini sağlayıp mesleki açıdan yetkin, araştırmacı, katılımcı, paylaşan ve üreten insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız, her yaşta ve her kesimden insanın eğitim açığını kapatmak, varolan potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak, çağı yakalamış örnek insanlar yetiştiren bir eğitim kurumu olmak” dedi.

Kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda farklı kurslar açmaya devam ettiklerini belirterek sözlerini sürdüren Bayram, “2016-2017 eğitim öğretim döneminde kurumumuz tarafından el sanatları alanında; Çinici Tahrirci, Rölyef -Üç Boyutlu Şekillendirme, Kadın Giysileri Dikimi, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Makinede Geleneksel Türk İşlemeleri, Nakış-Elde Türk İşlemeleri, Elde Kurdele İşi, Dekoratif Ahşap Süsleme, Takı Yapma-Çivili Misinalı, Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı, Deri Çanta-Kemer-Sandalet Yapımı, meslek edindirme alanında; Evde Çocuk Bakımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe – Luka, Hızlı Klavye, Adli Kalem İşleri, Aşçı Yardımcılığı, Kalorifer Ateşçiliği, Hasta Kabul İşlemleri, Auto - Cad Grafik Çizim Kursu, kişisel gelişim alanında; Kuran-ı Kerim, Bilgisayar Kullanımı, İşaret Dili, İngilizce A1 – A2, Almanca, Diksiyon, Fotoğraf Çekimi, Yağlı Boya-Ebru Kursu, Aile Eğitimleri 3/6 – 7/11 – 12/18 Yaş Aralığında Çocukları Olan Annelere, Baba Destek Eğitimleri, İlkyardım, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Halk Oyunları, Satranç, Zeka Oyunları, Geleneksel Çocuk Oyunları, Müzik-Enstrüman Kursları, Bağımlılık Eğitimleri, Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık Kursları açtık” dedi.

Sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa açmış oldukları kursların da bulunduğu belirten Bayram, “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik açılacak olan kurslarımız da var. Bu kurslarımıza kayıtlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve MİTSO işbirliğinde alınmakta Kasım ayında planlama yapılarak oluşturulan istek belirtilen gruplara kurslar başlatılacak” dedi.

Kurum olarak okuma yazma bilmeyenlere yönelik her dönem okuma yazma kursu da açtıklarını söyleyen Bayram, “Birinci ve ikinci Kademe Okuma Yazma Kurslarımız bu yıl da açılacak. Sadece okuma yazma bilmeyenlere yönelik eğitim çalışmalarımız olmuyor. Üniversiteye hazırlananlar için de çalışmalarımız var. Bu çalışma kapsamında ise YGS Üniversite Sınavlarına Hazırlık kursu açıyoruz” dedi.

 

Açıköğretim de HEM’nde

Bayram, el sanatları ve meslek edindirme kurslarının yanısıra Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında Açıköğretim Lisesi ve Ortaokulu iş ve işlemlerinin, kitap dağıtımlarının da yapıldığını söyledi.

Menteş, Ören, Güllük, Selimiye, Beçin, Ekinanbarı, Ağaçlıhöyük, Sakarkaya ve Yeniköy Termik Santralı Lojmanlarında el sanatları kurslarının açılması için de, alan çalışmalarının devam ettiğini belirten Bayram, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal’a kurumda verilmekte olan bazı kursları gezdirdi.

Bal, kurs ziyaretleri sırasında hem kursiyer hem de eğitmenlerle görüştü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık