Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Balıkçılar av sezonu için vira bismillah dedi

Balıkçılar için yeni av sezonu, Tarım Orman İl Müdürlüğü’nce Torba Balıkçı Barınağında düzenlenen av sezonu açılış töreni öncesi dalgıçlar dip temizliği yaptı, denize 30 bin yavru balık bırakıldı.

Balıkçılar av sezonu için vira bismillah dedi
  • 02 September 2021, Thursday 10:35

Ardından Torba Balıkçı Barınağında av sezonu açılışı yapıldı. Törene AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz DEMİR, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Utku MERAL, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan DİNÇ, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar KOCADON, Muğla Su Ürünleri Birlik Başkanı Serhat KOZİNOĞLU, balıkçılar ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende balıkçıları temsilen konuşan Muğla Su Ürünleri Birlik Başkanı Serhat KOZİNOĞLU: “Bugün burada sezon açılışını tertip eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Balık sezonu için gerekli tedbirleri aldık. Bereketli ve kazasız bir sezon olmasını diliyor, Vira Bismillah diyerek sezonu açıyoruz.” Dedi.

İl Müdürü Barış SAYLAK konuşmasında şunları söyledi: “En uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da yaklaşık 18 bin kişi avcılıktan geçiniyor. Ruhsat sahibi 4.173 balıkçımızın olduğu ve 1156 adet kayıtlı balıkçı gemisinin varlığı da hesap edildiğinde ekonomide büyük paylarının olduğunu görmekteyiz. 1117 adet küçük balıkçı gemisinin balık gönderdiği perakende satış yerlerinin verilerine göre yaklaşık 3.000 ton balığın avlandığını söyleyebiliriz. Geriye kalan 24 adet gırgır ve trol avcılığı yapan gemilerin balık hallerine gönderdiği balıklar da hesap edildiğinde Muğla geneli bu rakam 30.000 -32.000 ton olarak tahmin edilmektedir.

Denizlerimizde balıklandırma çalışmalarına hız verdik.

Denizlerimizin sürdürülebilirliği için yaptığımız çalışmalardan biri ise balıklandırma oldu.

2021 yılı içinde; İlimiz Datça İlçesinde, 15.000 adet levrek ile 5.000 adet granyöz balığı bıraktık. Milas İlçesi Güllük körfezinde ise 30.000 adeti levrek olmak üzere toplam 50.000 adet balık bırakımı gerçekleştirdik. Bugün de buradan 30 bin yavru balık salımı gerçekleştirdik.  

13 adet balıkçı barınağında eş zamanlı kıyı ve dip temizliği yapıldı.

Ayrıca bu yıl 2021 yılında İlimizde bulunan 13 adet balıkçı barınaklarında eş zamanlı olarak kıyı ve dip temizliği yapıldı. İlimizde, gelecek nesillere temiz deniz ve temiz çevre aktarılması için balıkçı barınaklarında, deniz dibinde ve kıyı alanlarımızda temizlik faaliyetlerinin yapılmasına devam edilecektir.

İlimizde 2020 yılında Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesine 826 kişi başvurmuş ve 914.250 TL destek ödemesi yapıldı. Ayrıca istilacı tür balon balığına karşı tedbir amacıyla çıkarılan ve 2020 yılında ilk defa gerçekleştirilen Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesinde 1 TL olan destek 5 TL oldu. Bu destek kapsamında 30.295 TL destekleme ödemesi yapıldı.

Su ürünleri ihracat rakamları geçen yılın ilk 7 ayına göre % 25 artarak 55.619 ton oldu.

 “Vira Bismillah” Av Sezonu Hayırlı Olsun….

Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir. Denizlere yapılan yatırımın gelecek kuşaklara yapılan yatırım olduğunu hatırlatarak Balıkçılarımızın “Vira Bismillah” diyor, 2021-2022 yılı Av Sezonunun hayır ve bol bereket getirmesini diliyorum.”

            Milletvekili Mehmet Yavuz DEMİR de konuşmasında “Ben farklı bir konuya değinerek balık tüketiminin ülkemizde artması gerektiğine değineceğim.  Balık tüketmenin sağlığa olan faydalarını hepimiz biliyor, balık tüketimini artırarak sağlığımızı korumalıyız. Denizlerimiz için yapılan çalışmalar geleceğe yapılan yatırımdır. Herkese teşekkür ediyor, Vira Bismillah diyor, sezonun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 Konuşmalar sonrası ağ ölçümü yapılan, belge almaya hak kazanan kaptanlara belgeleri verildi. Düzenlenen balık mezadından sonra balıkçılık sezonunun açılışı yapılarak program sonlandırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis