Basınla 2021’in son buluşması..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, dün sabah Milas’taki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, 2021 yılındaki çalışmaların bir özetini sundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basınla 2021’in son buluşması..
  • 29 December 2021, Wednesday 10:30

2021 yılının ülkemiz ve bölgemiz açısından oldukça sıkıntılı geçtiğini belirten Başkan Tokat, pandeminin ülke çapında yaşattığı ekonomik, sağlık ve sosyal sıkıntıların yanında, 2021’in bölgemiz açısından bir de orman yangınlarıyla boğuşma yılı olduğunu belirtti. Her şeye karşın hayatın devam ettiğini belirten Başkan Tokat, 2022’nin hasret kaldığımız güzelliklere ulaşacağımız bir yıl olması temennisinde bulundu.

Milas Belediyesi olarak 2021 yılı için yaptıkları programı başarıyla tamamladıklarının altını çizen Başkan Tokat, mahallelerde programlanan çalışmaların tamamlandığını, Labranda Su Fabrikası’ndaki modernizasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Pandemiye karşı merkezi idarenin yaptıklarının yanısıra, yerelden de pek çok katkı yaparak, merkezi idarenin eksiklerini tamamlayan bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Tokat, parti ayrımı gözetmeksizin bu dönemde yerel belediyelerin ülke çapında ne önemli bir işleve sahip olduğunun da bir kez daha tescil edildiğinin altını çizdi. “Bu dönemde verilen mücadelenin Türk elediyecilik tarihinde olumlu bir şeilde anılacağına inanıyorum” diyen Başkan Tokat, pandemi ve orman yangınlarının sonuçlarıyla mücadele için başlattıkları çalışmaları, ekonomik zorluklar içindeki yurttaşlara, yaşadığımız bu zorlu kış günlerinde yardımı sürdürmek amacıyla Karakış Fonu oluşturduklarını belirtti. İhtiyacı olan vatandaşlara yakacaktan, giyeceğe pek çok yardım yapılmakta olduğunu ve bunun sürdürüleceğini belirten Başkan Tokat, “ne yazık ki devletten ve belediyeden gelecek yardımlara muhtaç insan sayısı giderek artıyor” dedi.

2021’in en çok, garibanların darbe aldığı bir yıl olduğunu vurgulayan Başkan Tokat, bu yöndeki sosyal faaliyetleri sürdüreceklerini belirtti.

2021’de mahalleler bazında yürüttükleri programlı çalışmaları başarıyla tamamladıklarını, sadece Türbe grup köylerindeki çalışmaların Ocak 2022 itibariyle başlayacağını belirten Muhammet Tokat, Esentepe’nin yeniden hizmete sokulma çalışmalarının başladığını, Atapark’taki çay bahçesi ve yerli mallar satış alanının çalışmalarının kısa zamanda bitirileceğini, Ören ve Güllük sahil projelerinin, altyapıyı yapacak diğer kurumlarla koordineli olarak başlatılacağını, bazı mahallelerimize, diğer bazılarına yapıldığı gibi kapalı pazar yeri, düğün alanı vb. amaçlı sosyal tesislerin yapılacağını belirtti.

Başkan Tokat, Milas’ın çevremizdeki pek çok belediyeye göre güçlü bir altyapısı olduğunu, ancak iki önemli sıkıntı nedeniyle, zaman zaman altyapının yetmediği gibi bir izlenim doğduğunu belirterek, bunların Milas Çevre Yolu’nun altyapısı ile birlikte yapılması, diğerinin ise, Milas’ın bütün yağmur sularının tahliye noktası olan Balavca Deresi’nin ıslahı olduğunu belirtti. Birincisinin Karayolları tarafından, 9 yıldır projesi hazır olmasına karşın yapılmadığını, Balavca’nın ıslahının ise DSİ ya da Büyükşehir sorumluluk alanında olduğunu belirtti. Bu ikisinin hallolmasıyla birlikte, Milas’ta taşkın ve su baskını gibi problemlerin yaşanmayacağının altını çizen Başkan Tokat, şehrimize Akgedik Barajı’ndan arıtmalı su sağlayacak DSİ projesi nedeniyle bozulan yolların da DSİ’nin sorumluluğunda yapıldığını belirterek, “hem DSİ’nin bu işi bir an once bitirmesini istiyoruz, hem de parke yolları kendi taşeronlarına yaptırdıkları için biraz daha özenli yapılmasını istiyoruz. Şu anda asfalt olan yerleri biz yapıyoruz, ama parke yollar onlara ait. İyi işçilik yapılmıyor, ancak biz de hemen peşinden müdahale edip yolları yeniden yapmıyoruz. Çünkü bu yıl dogalgaz için yeniden kazı çalışması yapılacak. O zamana kadar idare edip, sonra neredeyse bütün yolları, büyük bir bütç eyle yeniden yapacağız. 2022 yılı bütçemiz şimdiye kadarki en geniş yatırım amaçlı bir bütçe. Ve gerekirse, borçlanma yoluna da giderek, ciddi bir yatırım yapacağız” dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tokat’ın kahvaltılı 2021 yılı son toplantısı, fotoğraf çekimiyle son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık