Başkan Muhammet Tokat; “AMACIMIZ MİLAS ZEYTİNYAĞININ TANINIRLIĞINI DAHA DA ARTIRMAK”

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında “Tüm hemşerilerimizi 8’incisi yarın (Cumartesi) yapılacak Zeytin Hasat Şenliği’ne davet ediyoruz. Başarmak için üreticimizin, köylümüzün ve halkımızın desteği gerekiyor” dedi.

Başkan Muhammet Tokat; “AMACIMIZ MİLAS ZEYTİNYAĞININ TANINIRLIĞINI DAHA DA ARTIRMAK”
  • 11 November 2022, Friday 16:57

Başkan Tokat’ın şenlik programı hakkında bilgiler verdiği konuşması şu şekilde:

“Yarın (Cumartesi) Salı Pazarı Yeri’nde saat 09.30’ da toplanıp, saat 10.00’da yapılacak kortej yürüyüşle şenliğimizi başlatmış olacağız. Bütün hemşerilerimizi kortej yürüyüşüne bekliyoruz. Kortej yürüyüşümüzün görkemi tüm şenliğimizi etkileyecek ve güçlendirecek bir görüntü verecektir.

Zeytin hasat şenlikleri ilçemiz açısından çok önemli.  Milas zeytini ve zeytinyağı, bundan 10-15 yıl önce Türkiye’de tanınmaz, tanıyanlar da burun kıvırırdı. ‘Dökme zeytinyağı’, ‘sabunluk zeytinyağı’ olarak tabir edilen, çok rağbet görmeyen Milas zeytinyağı; Milas’taki ortak aklın gerçekleştirdiği tarım fuarları ve zeytin hasat şenlikleri ile şu anda Avrupa Birliği Coğrafi İşareti alıp Türkiye’nin bir numarası haline gelmiştir. Bu önemli başarıyı hep birlikte elde ettik. Şimdi bu saatten sonra görevimiz daha da fazla. Avrupa Birliği Coğrafi İşareti almış Türkiye’deki ilk ve tek zeytinyağı olmak büyük bir gururdur ama bununla her şey bitmiyor. Bilimsel araştırmalara göre AB Coğrafi İşareti almış zeytinyağının ihracatının 40 milyon dolara kadar çıkmış olması gerekiyor. Hâlbuki biz daha 6 milyon dolardayız. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok tanıtım ve organizasyon yapmamız gerekiyor. İşte önümüzdeki en önemli organizasyonlardan birisi bu Milas Zeytin Hasat Şenliği.

Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan şenliğimizin Atapark’taki açılış programından sonra Kırcağız’da bir arazide hasat yapılacak ve yine Kırcağız’da bir fabrikada sıkım gerçekleştirip, ikramlar yapılacak. Daha sonra tekrar alana gelip, burada zeytinyağlı yemeklerin dünya mutfağındaki yeri ve önemi üzerine çok güzel bir söyleşi programımız olacak. Yöresel kadınlarımızın zeytinyağ tadım. Yarışması gerçekleştirilecek. Saat 16.30’da da düzenlenecek güzellik yarışmasında zeytin güzeli seçilecek. Akşam da Zeynep Casalini konseri ile ilk gün programı sona erecek.

13 Kasım Pazar günü ise 09.30’da başlayacak sağlıklı yürüyüş programı var. Onun akabinde ise kahvaltı yapılacak. Bu yürüyüşte bize milli atletler eşlik edecek. Milas’ın tarihi yerleri gezilecek. Atapark’ta Volkan Yıldız’ın resim sergisi olacak. Gökhan Günaydın’ın zeytin üzerine güzel bir konuşması ve sunumu olacak. Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın ‘Atıksız mutfak Wordshop’ etkinliğinin ardından özel çocuklarımızla zeytin kırma etkinliği yapacağız. En önemli etkinlerimizden birisi ise 15.30’da mahalleler arası zeytinyağlı yemekler yarışması gerçekleştirilecek. Burada yaklaşık 30 mahallemizin yarışmasını izleyeceğiz.  Akşam yapılacak Ferhat Göçer konseri ile şenliğimizi tamamlamış olacağız.

“HALKIMIZI DESTEKLEMEYE BEKLİYORUZ”

Tüm yurttaşlarımızı bu 2 gün sürecek 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’ni desteklemeye bekliyoruz. Burada programın zenginliği çok önemli ama şunu net olarak ifade ediyoruz; amacımız oynamak zıplamak değil. Programımızda çok değişik organizasyonlar var. Ama önemli olan dolu dolu bir programla Milas Zeytinyağının tüm ülkede ve dünyada tanınırlığını bir basamak daha yukarıya çıkmasını sağlamak. Önümüzdeki yıllara daha gelişmiş, daha içerikli ve daha profesyonel organizasyonların temelini atmaktır. Başarmak için halkımız ile birlikte olmamız lazım. Üreticimizin köylümüzün ve halkımızın bu organizasyona katılımı, organizasyonun başarısı ve Milas Zeytinyağı’nın daha yukarılara taşınması açısından çok önemlidir.

Şenlik komitesi ile programın başarılı olması için uzun süredir çalışıyoruz. Şenliğimiz hayırlı olsun, bereketli sezonumuz olsun, Milas zeytinyağının geleceği daha iyi olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık