Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat Ankara öncesi partilerden destek istedi

Başkan Tokat Ankara öncesi partilerden destek istedi

•    Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP’li heyet; Salı günü Kaymakam Arslan’ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte yapılacak Ankara ziyareti öncesi siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren AKP ve MHP’li ilçe başkanları, Ankara yolculuğunda tam destek vereceklerini belirterek başarılar diledi.

•    Muhammet Tokat ve CHP’lilerin ziyareti, Milas’ın sorunlarını aşmada, son zamanlarda zedelenen “ortak akıl” oluşturulması konusunda yeni bir atılım olarak, herkesten olumlu tepki aldı.


Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da aralarında bulunduğu heyet, başta doğalgaz olmak üzere 20’yi aşkın konuda önemli görüşmeler yapmak üzere Salı günü Ankara’ya gidecek. 2 gün sürmesi planlanan ziyaretlerde, en az 5 bakanlıkta görüşmeler yapılacak. Yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’nda 5-6 önemli konunun görüşüleceği ziyaretler için Milas’ta büyük bir hazırlık başladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi partileri ziyaret ederek Ankara’daki görüşmeler için destek istedi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Tokat, bugün ise CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve CHP’li üyelerle birlikte MHP ve AKP ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek Ankara yolculuğunun detaylarını anlattı.
İLK ZİYARET MHP’YE
İlk ziyaret Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Başkanlığı’na yapıldı. Saat 11.00’de ilçe başkanlığına gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve partililer, MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. 
Burada bir konuşma yapan Başkan Tokat ziyaretin amacını şu sözlerle ifade etti: “Hem bir iyi niyet ziyareti. Hem de siyasi partilerin de karşılıklı iletişimi vesilesiyle değerlendirilebilecek bir ziyaret. Ama bizim için en önemlisi belediye olarak bütün siyasi partileri ziyaret edip, özellikle ilçemizin sorunları ile ilgili ortak bir kamuoyu yaratmak ve beraber hareket tarzı geliştirmekle ilgili düşüncemiz var. Önümüzdeki hafta salı günü kaymakamımız ile birlikte Ankara’da ilçemizin sorunları ile ilgili milletvekillerimiz ve bakanlıklarla ilgili bir program belirledik. Milletvekilimiz Yavuz Demir’in de elimizden tutmasıyla planladığımız bu programda başta doğalgaz sorunumuz olmak üzere, ilçemizdeki genel idareyi ilgilendiren birçok konuda, bakanlıklara ne aşamada olduklarını ya da nasıl bir program yapıldığını öğrenmek ve de ilçemiz, halkımız adına orada tekrar talep etmek gibi bir programımız var. Bu programa çıkmadan önce dedik ki, tüm siyasi partileri ziyaret edip, ilçemizin beklediği hizmetler konusunda ortak bir taban yaratmak, ortak bir tavır geliştirmek. Bu vesileyle bugün buradayız.” dedi.
DOĞALGAZ, FUAR, KAPALI SPOR SALONU…
Ziyaretlerde öncelikle doğalgaz, fuar alanı, kapalı spor salonu, MEB tarafından planlanan veya planlanması düşünülen okullar ile ilgili konuların görüşüleceğini belirten Tokat, “Bu ve buna benzer konularda çeşitli bakanlıklarla görüşmeler yapılacak. Siyaseten sizlerin de destek vermesini bekliyoruz. Çünkü buradaki yaşadığımız sorunlar, beklediğimiz hizmetler, siyaset ayrımı yapmaksızın herkesi doğrudan etkileyen konular. Bugün doğalgaz ile ilgili konu, uzun zamandır mücadelesi verilen, başta OSB’deki ihtiyaç ve ilçemizin durumu gözönüne alındığında; üzerinde çalışılan bir konu. Buradaki olumsuz şartlardan herkes aynı derecede etkilenmekte ve bu ilçe artık bu yatırımları hak etmekte. Bazı konuları siyaset üstü görmekteyiz. Bu konularda da toplumun her kesiminin desteğini alarak Ankara’ya gitmek, ya da orada bu düşünceyle iletişim kurmak, sonuç almak için çok faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.
MHP’Lİ ÜNLÜSOY: “HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy ise; “Milasımız için ne yapılması gerekiyorsa biz her zaman arkasındayız. Güzel olan her şey Milasımız için olacaktır. Tabi Milasımız halen daha hak etmediği bir yerde. Bu bir gerçektir. Tabi ki bunda kimseyi suçlama, kimseye bir şeyler söyleme gibi bir hakkımız yok. Herkes elinden geleni yapıyordur. Yaptığını da düşünüyorum. O yüzden biz, Milas için ne yapılması gerekiyorsa, bizim üstümüze düşen görev neyse biz her zaman, gece gündüz hazırız.” dedi.
CHP’Lİ GÖKTEPE’DEN ORTAK AKIL VURGUSU 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İlgin Göktepe de, “Başkanlarımın da dediği gibi; hepimiz Milas’ta yaşıyoruz, hepimiz Milas’ın havasını soluyoruz, hepimiz Milas’tan ekmeğimizi kazanıyoruz. Her şeyimizle Milas’ta yaşıyoruz. Milas’tan kazanırken ortak akılla hareket etmenin gerekliliğine inandığımız için buradayız.” dedi.

AKP’DEN BELEDİYEYE DESTEK
Ziyaretler kapsamında son olarak AKP İlçe Başkanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Fahri Acar’ın ‘hoşgeldiniz’ açıklamasından sonra konuşan Başkan Tokat, “Ev sahipliğinize teşekkür ediyorum. Bugün burada belediyemiz ve CHP teşkilatı olarak bulunuyoruz. Siyasi partiler, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ve karşılıklı olarak da iletişim içerisinde olmaları gerekir. Bu vesileyle bunu, siyasi boyutuyla böyle değerlendirebiliriz.” dedi.
“YARIŞLAR OLDU, BİTTİ…”
Ziyaretin bir ‘iyi niyet’ ziyareti olduğunu kaydeden Tokat, “Belli dönemlerde yarışlar olmakta, bitmektedir. Ondan sonra hizmet ve çalışma dönemleri başlamaktadır. İlçemiz hepimiz için önemli. Hepimiz aynı ilçenin mensuplarıyız. Alınan, alınamayan hizmetlerden hepimiz aynı derecede etkilenmekteyiz. Bu vesileyle de yarış dönemleri bitti, hizmet dönemlerinde de karşılıklı olarak iyi ilişkiler içerisinde olmamız gerekiyor. Belediye yönetiminde partinizi temsil eden arkadaşlarımız var. Orada da bir hizmet birlikteliğimiz var. Ama aynı zamanda şu anda ziyaret ettiğimiz Adalet ve Kalkınma Partisi, bir iktidar partisi. Memleketimizin genel idareyi ilgilendiren konuları ile ilgili de beraber olmamız gereken, beraber yürümemiz gereken bir durum söz konusu. Bu vesileyle ben az önce bahsettiğim siyasi partilerin karşılıklı iletişim ve iyi niyet ziyareti boyutunun ötesinde bugünkü ziyaretimizin başka bir önemi var.” dedi.
“YATIRIM KARŞILIĞI ALAMIYORUZ”
Milas’ın Türkiye’nin özel bir bölgesinde ve birçok şeyi hak eden bir durumda olduğunun altını çizen Tokat, “Şunu hepimiz biliyoruz; Milli ekonomiye önemli ölçüde katkıda bulunan ama yatırım olarak henüz bunun karşılığını alamadığımız bir durum söz konusu. Ama burada karşılıklı dayanışma içerisinde birçok şeyi halledebileceğimizi düşünüyoruz. Ziyareti de şöyle değerlendirebiliriz. Ankara ziyareti öncesinde bütün siyasi partilerimizi ziyaret ederek ortak bir zemin, ortak bir destek, ortak bir yürüyüş belirleme amacımız var. Ankara’da 4-5 bakanlığı ilgilendiren, belirlenen konu başlıklarında yapılacak program, şu anda 2 günlük olarak planlandı. Biz şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığı’nın da desteğini ve birlikteliğini talep etmek için buradayız. Sağolsun gerek iktidar partisi milletvekilleri Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan bize ilgi ve desteği gösteriyorlar. Ama sonuç almak adına bir bütünlük göstermek ve bir bütün olarak hareket etmek tüm siyasi partilerle bir strateji belirlemek sanırım menfaatimize olacaktır. Ben bu noktada göstereceğiniz desteğe teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
ORTAK NOKTA: MİLAS
CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ise “Temelimiz Milas, ortak noktamız Milas.  Ortak akılla hareket etmemiz gerektiğine canı gönülden inanıyoruz. Esas ziyaretimizin amacı kesinlikle Milas. Beraber hareket ettiğimizde Milas’a bir şeyler getirebileceğimize, Milas’a katma değer sağlayacağımızı düşünüyoruz. Yerelde bizim, genelde sizin iktidar olduğunuz sürece bu uyum kesinlikle kaçınılmaz. Bu konuda sizlerin Milas için gözünüzü kırpmadan bir şeyler yapmak isteyeceğinizi çok iyi biliyoruz. Seçimlere girmiş, yarışmış olabiliriz. Bu süreç için de teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim yaşadık, kavga gürültü olmadan, karşılıklı anlayışla istişare ederek, birbirimizle fikir alışverişinde bulunarak bir seçim dönemi yaşadık. Seçimin kazananı, kaybedeni olabilir ama Milas söz konusu ise seçimin kaybedeni değil, hepimizin beraber hareket etmesi gerektiğine canı gönülden inanıyoruz.” dedi.
ACAR: “MESELE MİLAS İSE GERİSİ TEFERRUAT”
Son konuşmayı yapan AKP İlçe Başkanı Fahri Acar ise, “Bizim de bakış açımız bu: Mesele Milas ise gerisi teferruattır diyoruz. Biz Milas noktasında, Milas halkının faydası olan ve hepimizin ortak sorunlarına işaret eden her noktada belediyemize destekçiyiz. Ne olursa olsun, ne şekilde olursa olsun. Siyasi seçimler gelir geçer, dönemler gelir geçer. Fakat ben özellikle geçen gün başkanıma da şu ifadeyi kullandım: Sanki arada bir sorun varmışçasına veya partiler arası rekabetlerin daha da büyümesini istemiyoruz. Biz birlik, beraberlikten, Milas’ın gelecek noktasında yapılacak olan yatırımlardan; hem bugünkü sorunların, geç kalmış problemlerin hem de bundan sonra yapılacak yatırım ve programların hep birlikte, yapılması taraftarıyız.” ifadelerini kullandı.
Görüşmeler; iki parti mensuplarının samimi konuşmalarıyla devam etti. Ziyaretlerin sonunda hatıra fotoğrafları çektirildi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis