BAŞKAN TOKAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ kapsamında ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BAŞKAN TOKAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
  • 13 January 2022, Thursday 9:21

Yazılı ve görsel medya temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği buluşmada tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Tokat, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’un da katıldığı etkinlikte Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş ve Halil Mutlu da yer aldı.

Dünyada en çok cezaevinde gazetecisi olan ülkelerden birisiyiz.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bir kutlama olması kadar aslında benim için bir hüznü de içeriyor. Ülkemizin özellikle basın özgürlüğü ve basın ilke ve prensiplerine göre karşı karşıya olduğumuz tablo, ister istemez bu kutlamalarda bizde hüznün de oluşmasına sebep oluyor. Dünyada en çok cezaevinde gazetecisi olan ülkelerden birisiyiz” dedi.

Basın emekçilerine sonsuz bir saygı duyuyoruz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine değinen Başkan Tokat;Ben 10 Ocak’ı çok seviyorum. Çünkü siz değerli dostlarımla bu samimi ortamı oluşturuyor bizde. İlçemizde görev yapan yazılı ve görsel basının değerli emekçileri olarak, sizlere karşı bakış açısı olarak hep belli bir seviye, belli bir tutarlılık ve belli bir olgunluğu her zaman tutturmaya çalıştık. Bu anlamda özellikle gazetecinin gerçek denen kavramla, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğüne riayetle, basın ilke ve kurallarına riayetle andığımız ve önem verdiğimiz bir bakış açısına sahibiz. Bu noktada gerçekten kalemini bu prensipler, bu ilkeler çerçevesinde kullanan bütün basın emekçilerine sonsuz bir saygı duyuyoruz” dedi.

Çalışan gazeteciler gününüzü içtenlikle kutluyorum.

Gazetecilik mesleğinin öneminin altını çizen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas’ta görev yapan siz değerli basın emekçisi arkadaşlarımızın her zaman gayretini ve meslek sevgisini takdirle izlemişimdir ve bu noktada da birçoğunuzla olumlu ilişki ve diyaloglar gelişmiştir. Hem kurumsal olarak hem bireysel olarak, yapmakta olduğunuz göreve müthiş bir saygı duyuyorum. Bir tek şeyi bu göreve geldiğim andan beri sürekli beklemişimdir. Bizle ilgili yapılacak herhangi haber veya yorumda bizim de bir görüşümüze baş vurulsa, bizim de bir görüşümüz alınsa, ileride olumsuz sonuçlar yaratacak yanlış yorum ve haberlere imkan verilmese, bence mesleğimizin gereklerini daha iyi yerine getirmiş oluruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Çalışan gazeteciler gününüzü içtenlikle kutluyorum. Kaybettiğimiz bütün meslek erbabımızı saygı ve hürmetle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Tokat, daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı ve 2022’nin en geniş yatırımların yapılacağı bir yıl olacağını belilrtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık