Başkan Tokat Esentepe’de incelemelerde bulundu

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemiz için önemli bir konuma sahip olan ve eşsiz manzarasıyla kentimizin simge mekanlarından biri olan Esentepe Park Alanı’nda Milas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen revizyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Tokat Esentepe’de incelemelerde bulundu
  • 11 January 2022, Tuesday 10:34

Alanın eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşturulacağını belirten Başkan Tokat; “Bizde anıları yaşayan Esentepe’yi tekrar halkımıza kazandıracağız” dedi.

Sit alanı olan ve Milas Belediyesi tarafından yapılan projenin Anıtlar Kurulu’na sunulması ve kurul tarafından onaylanmasının ardından çalışmaların başladığı Esentepe’de Milas Belediyesi ekipleri tarafından yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Alanda Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü H. Arda Varol ve Fen İşleri Müdürü Okan Koban ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Tokat’a Fen İşleri Müdürü Okan Koban proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bizde anıları yaşayan Esentepe’yi tekrar halkımıza kazandıracağız

Alan incelemesinin ardından açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bizde anıları yaşayan Esentepe’yi tekrar halkımıza kazandıracağız. Bu anlamda uzun zamandır proje çalışmamız var. Yaptığımız projeyi Anıtlar Kurulu’na sunduk. Anıtlar Kurulu’ndan onaylandı. Burası sit alanı olduğu için kurulu ilgilendiren bir durum var. Daha sonra burada gerekli sondaj kazıları yapıldı. Buna göre de bize yapım için izin verildi. Şu anda burada yapım çalışmasına başladık. Arkadaşlarımız Kafeterya binamızın inşasıyla uğraşıyorlar. Tamamen Milas Belediyesi’nin kendi ekibiyle yapacağımız bir çalışma bu. Kafeteryamızın değişik işlevler taşımasını özellikle önemsiyoruz. Önünde tarihi eserlerin sergilendiği bir camekanlı sergi alanımız ve aynı zamanda da küçük göletimiz olacak. Ayrıca burada yeşil alanın arttırılması, ağaç sayı ve görselimizin zenginleştirilmesi adına da çalışmalarımız olacak” dedi.

Milas için çok önemli bir alan

Esentepe’nin Milas için önemli bir alan olduğunun altını çizen Başkan Tokat; “Esentepe konum itibariyle de tarihsel niteliği itibariyle de Milas için çok önemli bir alan. Bu alanın tekrar Milas halkının hizmetine sunulması kentimizdeki vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacaktır. Kafeteryayı tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günlerde de peyzaj ve alandaki diğer çalışmalarımıza başlayacağız. En kısa zamanda halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Güzel bir alanı Milas’a tekrar kazandırmış olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkımıza da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık