Başkan Tokat gazetecilerle buluştu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları bir araya geldi. Oldukça samimi geçen yemekte konuşan Tokat, kutlamaların basın camiasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle buruk geçtiğini söyledi.

Başkan Tokat gazetecilerle buluştu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Milas ve Muğla’da görev yapan gazetecileri ağırladı. Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin de katıldığı yemekte konuşan Tokat, “Bu kutlamaların buruk bir kutlama olduğunu belirtmek istiyorum. Ülkemizin karşı karşıya olduğu konjonktür gereği şu anda gazetecilerin ve basınımızın yaşamakta olduğu olumsuzluklar karşısında bu kutlama, tabi ki buruk olacaktır. En azından insani ve vicdani duygular taşıyan hepimiz için böyledir çünkü dünya ölçeğinde baktığımız zaman basın özgürlüğü noktasında ve basınımızın geldiği nokta itibariyle çok övünecek bir pozisyonda değiliz. Hükümlü veya tutuklu; içerideler. Herhangi bir şekilde çağdaş ihtiyaçlara uygun olarak gazetecilik yapma anlayışını ortaya koyan herhangi bir gazetecimiz her an işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Yaşanan bir realite. Birçok gazetecimiz şu anda işsiz kalmış durumda. Ülke şu anda değişik isimler takılan ‘havuz medyası, yandaş medya veya tetikçi medya’ gibi adlandırılan ve birbirinin kopyası niteliğindeki bir medya kuşatmasıyla da karşı karşıya. Bunları konuşmak belki baktığımız pencereye göre bizi rahatsız edebilir ama bu ülkenin gerçekleri... Realitesi bu ve Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında da Afrika ülkelerinin gerisinde. Sıralamada zor yer buluyoruz. Tabi bu haliyle biraz buruk kutlanması gerekiyor. Çünkü insanız ve vicdanlıyız. İnsani değerler taşıyoruz. Bu muhakemeyi kurduğumuzda da karşımıza böyle bir burukluk çıkıyor. Buna rağmen biz hayatımızı, umutlarıyla beraber yaşayan, yaşama iddiasında olan insanlarız. Yaşadığımız sürece iyiliğe, güzelliğe karşı her zaman umudumuzu koruyoruz.” dedi.
Başkan Tokat ayrıca, “Toplumun doğru haber ve bilgi alma hakkına saygı duyan, meslek etik kurallarını özümsemiş ve aynı zamanda yaptığı mesleğin özgürlüğünü kendine dert etmiş, önemseyen bütün gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten ve samimiyetle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

İDEALLERİMDEN BİR TANESİYDİ
Mütevazı bir ilçede, iyisiyle kötüsüyle yerel yönetim görevini yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Tokat, “Sizler de gazetecilik görevini yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Bu süre içerisinde iyi, güzel, kötü, olumlu, olumsuz anılarımız var. Ama şunu her zaman ifade ediyorum. Gazetecilik, düşünce açıklama, okunacak bir şey üretme gibi kavramlar benim çok kutsal şeyler. Çok saygın mesleği şu anda selamlıyorum. İdeallerimden bir tanesiydi. Ama hayat farklı şekilde gelişti. Okumayı çok seven, belki de bu ilçedeki ortalamanın çok çok üstünde okumayı kendisine dert etmiş birisi olarak; gazeteyi, gazeteciliği çok önemsiyorum. Hukuki ve mesleki kimliğimle de özellikle gazeteciliğe ayrı bir önem veren bakış açım var. Bu yüzden sizlere her zaman farklı samimiyet ve olumlu yaklaşmaya çalışıyorum. Hiç kimse ile özel bir ilişkim yok, hiç kimseyle de özel bir çelişkim yok. Kimseden kalemini kullanarak benim için bir şey yapmasını istemiyorum, istemedim de şimdiye kadar. Hiç kimseden de benimle ilgili bir şeyi olduğundan farklı aksettirmesi- aksettirmemesi gibi bir ilişki içerisinde olmadım.” şeklinde konuştu.
MBGC BAŞKANI KAYTAN: “MESLEKİ DÜZENLEME YAPILSIN”
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ise, “10 Ocak ile ilgili bugün çok şey konuşuldu. Çok sayıda çiçek, çikolata geldi. Biz 10 Ocak’ı, biz dayanışma günü olarak görüyoruz. Sektördeki mesleki düzenlemenin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 2020’ye girdiğimiz şu günlerde medya sektörü zor bir dönemden geçiyor. Basın özgürlüğünden, internet yasasına kadar birçok alanda yasal düzenleme bekliyoruz. Çünkü çıkarı için bu mesleği yapan birçok kişi olduğunu biliyoruz. Vatandaşlara sesleniyorum, lütfen bu insanlara rağbet göstermeyin. Çıkarı için haber yapan kişilere para teklif etmeyin.” dedi.
MGC BAŞKANI AKBULUT: “GAZETECİLİK MESAFE MESLEĞİDİR”
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Süleyman Akbulut ise, “Sayın belediye başkanımızın söylemleri beni çok memnun etti. 25 yıllık meslek hayatımda bunlara özellikle dikkat etmiş bir kişi olarak söylüyorum; özel yakınlık konusundaki eleştirel yaklaşımlara öz eleştirel bir şekilde yaklaşım göstermek durumundayız. Başkanımız emin olabilir; bu söylemler mesleğimizin kalite çıtasının artırılması konusunda bizler özel hassasiyet gösteren bir yönetim şeklini şiar etmiş durumdayız. Gazetecilik bir mesafe mesleğidir.” ifadelerini kullandı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve eşi Elif Tokat tarafından seslendirilen şarkılar duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık