Başkan Tokat Milas’ı anlattı

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Denizli Radyo ve Televizyonu’nun programda Milas’ı anlattı.

Başkan Tokat Milas’ı anlattı

Genel Yayın Yönetmenliğini Tolga Düzgören’in yaptığı ve Denizli Radyo Televizyon’unda yayınlanacak olan Haber Merkezi programına katılan Başkan Tokat; “Milas’ı dört T ile anlatabiliriz. Tarih, Tarım, Turizm ve Tabiat” dedi.

Milas, Muğla ve Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Program yapımcısı Tolga Düzgören’in sorularını Çöllüoğlu Han’da yanıtlayan Başkan Tokat, “Milas uygarlıklara başkentlik yapmış bir ilçe. Tarihi, tarımı, turizmi ve tabiatıyla görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Milas, Muğla ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor; Türkiye’de yetişen her 10 zeytin ağacından biri burada. Balık ihracatının %65’i yine Milas’tan yapılmakta” dedi.

3 farklı dönemde belediye başkanlığı yapıyorum.

Muğla’nın üçüncü büyük ilçesi olduklarının altını çizen Başkan Tokat “132 mahalle ve en fazla kıyı şeridine sahip bir ilçeyiz. Çalışmalarımızı her köşede eşit şekilde sürdürüyoruz. Bir birinden farklı üç dönemde belediye başkanlığı yapıyorum. İlk dönemde merkez mahalleri olan ilçe belediyesiydik. İkinci dönemde Muğla Büyükşehir Belediyemizin kurulmasıyla farklı bir belediyecilik yaşadık. Ve bu son dönemi de Korona Virüs belediyeciliği olarak adlandırabiliriz” dedi

‘Belediye Başkanı seçildiğinizde ilk yapmak istediğiniz büyük proje neydi’ sorununu yanıtlayan Başkan Tokat, “Milas altyapı sorunları olan bir yerdi, ilk dönemimizde İller Bankası aracılığı ile alt yapı sorununu ortadan kaldırdık. Buna bağlı olarak ta üst yapının yenilenmesi gerekiyordu. Bir yıl içerisinde şehri baştan yarattık. Şimdi ise hizmete aç olan kırsal mahallelerimize büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 Milas Kültürü ve sanat şehri

Milas’ta alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra spor salonlarına, kültür ve sanata da önem verdiklerini belirten başkan Tokat, “Birçok alanda etkinlikler yapıyoruz. Geçmiş dönemlerde belki de Muğla’da ilk belediye şehir tiyatrosu bizim belediyemizdeydi. Ve hala etkin şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda Milas kültür ve sanat şehri” dedi.

 Koronavirüs sonrası hiç bir şey eskisi gibi olmayacak

Koronavirüs sürecine de değinen Başkan Tokat, “Dünya ve ülkemiz çok değişik bir süreçten geçiyor. Koronıvirüs hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Milas Belediyesi olarak bu süreçte hep alanlarda ve vatandaşımızın yanında olduk. Şimdi yeniden normalleşmeye başladık. Vatandaş olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Önümüzdeki dönem hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Dünya ve Ülkemizde bir çok şey değişecek. İnsana ve çevreye duyarlı bir yaşam şeklini benimsememiz gerekiyor” dedi.

Başkan Tokat son olarak vatandaşlara verdiği mesajda,özellikle hafta sonları sahil şeritlerinde çok fazla yoğunluğun yaşandığını belirterek, “yapmamız gereken çok basit, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık