Başkan Tokat: “Milas’ta 3 ölü, 30 civarında vaka var”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum’da karasal yayın yapan Kent Tv ekranlarında yayınlanan Açık Görüş programının konuğu oldu. Milas'ta şu ana kadar 3 ölü, 30’a yakın koronavirüs vakasının tespit edildiğini ifade eden Tokat, kıt olanaklara rağmen belediyenin her türlü sorunda vatandaşın yanında olduğuna dikkat çekerek, tüm yurttaşların bir süre daha mümkün olduğunca dikkatli davranmalarını, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.

Başkan Tokat: “Milas’ta 3 ölü, 30 civarında vaka var”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum’da yayınlanan Kent Tv ekranlarına konuk oldu. Açık Görüş programına katılan Tokat, Gazeteci Ayhan Ongun’un sorularını yanıtladı.

Canlı yayında soruları yanıtlayan Başkan Tokat, koordineli bir çalışmayla bu salgını en az zararla atlatmanın mümkün olabileceğini söyledi.

"Türkiye'de en çok köye sahip ilçelerden biri olarak Milas'ta özellikle kırsal alanda yurttaşlarımızın bu sıkıntılı günlerde acil ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyoruz” diyen Milas Belediye Başkanı Tokat, önemli açıklamalarda bulundu.

Mevcut bilgileri net olarak alamadığını ve toplumla paylaşılmadığını belirten Tokat, “Topluma doğru anlamda bilgi veremediğimiz için maalesef insanlarımızı evde tutamıyoruz. Çünkü bizim insanımız, gördüğüne inanır. Burada bir bilgi karartması var. Bunun sebebini de tam anlamış değilim. Bugün, ben belediye başkanı olarak Milas’taki vaka ve ölüm olayları ve test sayısı ile ilgili emin şekilde verecek bir rakama sahip değilim. Ancak benim bildiğim kadarıyla Milas’ta 3 ölüm var. Yaklaşık olarak 30 civarında pozitif hastamız var. Tam emin değilim ancak 4-5 civarında yoğun bakım hastamız var. Birçoğu evde. Sadece hastane personelimiz içerisinde 15 vakamız var. Doğru bilgiyle toplumu buluştursak bence insanlar kendisine daha çok çeki düzen verir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Tokat, sağlık çalışanları ile ilgili ise, “Onları buradan şükranla anmak istiyorum. Millet ‘evde kaldım’ diyerek serzenişte bulunuyor ama bence biz evde kalalım diye kendisini dışarıda feda eden insanlar el üstünde tutulmalıdır. Sağlık personelimizi elimizden geldiğince her noktada destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ongun’un Kanada hükümetinin sosyal yardımları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Tokat, “İzolasyon böyle sağlanır. Şunu da konuşmamız gerekiyor. Her şeyde bir hayır vardır diyeceğiz. Salgın süreci, dünyada ve Türkiye’de bir şeyleri değiştirecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Vatandaş, hem kendisini, hem de devleti sorgulayacak. Bunun haricinde ekonomik sistem, dünya görüşleri, modeller, bilim, din; hepsi kendisini sorgulayacak.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık