Başkan Tokat’ın İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılına ilişkin mesajı

Belediye Başkanı Av.Muhammet Tokat, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

Başkan Tokat’ın İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılına ilişkin mesajı

"Ulusumuzun en önemli mekanizması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bundan tam 100 yıl önce, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlık ve kahramanlığın adı, Türk milletinin ortak sesidir.

Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait önemli değerleri işlemiş ve bu güzide eseri bizlere miras bırakmıştır.

Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden var oluşuna vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanının her noktasında büyük bir coşkuyla yankılanmaya devam edecektir. İstiklal Marşımız, yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken; Türk halkının, kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken; bu ülkenin en güçlü nefesi olmuştur.

Kabulünün 100. yıl dönümünü kutladığımız İstiklal Marşımız, şüphesiz göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, ve Atatürk Devrimlerini her halükarda hatırlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutluyor, Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. “

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık