Başkan Tokat’tan doğalgaz müjdesi

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 12 Kasım 2021 Cuma günü Radyo Gözlem’in konuğu oldu. Başkan Tokat, Milaslıların yıllardır beklediği doğalgaz çalışmalarının 2022 yılında başlayacağını müjdeledi.

Başkan Tokat’tan doğalgaz müjdesi
  • 16 November 2021, Tuesday 9:26

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Milas Zeytin Hasat Şenliği ile ilgili Radyo Gözlem’de yayınlanan programa katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, uzun yıllar Milas gündemini meşgul eden doğalgaz beklentisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas’ın doğalgaza kavuşması konusunda uzun yıllardır mücadelemiz var. Ben başta Milletvekillerimiz olmak üzere, siyasi parti başkanlarımız, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ankara ziyaretlerimiz oldu. Sayın Milletvekilimiz Yavuz Demir’in bu konu da çok çok katkıları oldu. Şimdiye kadar önemli aşamalar kastedilmesine rağmen vatandaşlarımız da hep bir umutsuzluk vardı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hava kirliliği de hepimizin malumu. Vatandaşlarımızın üzerindeki o ümitsiz havayı dağıtabilme adına bu müjdeyi Radyo Gözlem’de paylaşmak istiyorum.

BOTAŞ önümüzdeki yıla ilişkin çalışma programlarını açıkladı. Açıklanan program şuan benim elimde. Muğla ilinde Akmercan firmasıyla ortaklaşa yapılacak çalışmayla ilgili olarak Muğla’nın tüm ilçelerini kapsayan program açıklandı. BOTAŞ, 2022 yılında Milas’ta çalışmaya başlama noktasında ilanını yaptı. 2022 yılında Muğla ilçeleri arasında doğalgaz çalışmalarının başlayacağı il ilçe Milas olacak. 2023’de Bodrum, 2024’de Dalaman, Datça, Marmaris, Ortaca, 2025’te Köyceğiz, 2026’da Seydikemer olarak açıklandı.

Bu çalışma programının açıklanmasından sonra, geçtiğimiz günlerde Akmercan firmasının yetkilileri bizimle görüşmeye geldiler ve görüşmede de bu planı, programı teyit ettiler. BOTAŞ’ın kendilerini arayarak, eş güdüm halinde çalışmayı teklif ettiklerini ve bunu da memnuniyetle karşıladıklarını, Milas Belediyesi’nin nasıl bir katkısının olabileceğini sordular. Biz de sonuna kadar her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik.

Vatandaşlarımızın bilgilenmesi açısından, BOTAŞ ana hattan Milas’a kadar doğalgaz borusunu döşeyecek, Milas’ın içini ise Akmercan firması döşeyecek. Yani ana hattan doğalgaz getirme çalışması ile Akmercan firmasının Milas’ta yapacağı çalışma eş güdüm halinde gideceği için daha kısa sürede çalışma bitirilebilecek. 2022 yılı önemli hasretlerin bittiği bir yıl olacak” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık