Başkan Tokat’tan  esnaflara destek..

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat belediye mülklerinde kiracı olan esnaflar, pazaryeri esnafı ve aynı zamanda diğer esnaflarla ilgili yapılacak  destek çalışmalarıyla ilgili sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Tokat’tan  esnaflara destek..
  • 10 December 2020, Thursday 13:34

Başkan Tokat; “Zor günler yaşıyoruz. Özellikle esnafımız, çalışanlarımız, üretenlerimiz gerçekten çok zor durumdalar. Bu durum ancak birbirimizle dayanaşarak, birbirimizle yardımlaşarak, aşılabilir. Mevzuatın bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde biz de esnafımıza yardımcı olmak, onların zorluklarını biraz olsun hafifletebilme arayışı içindeyiz.” dedi.

Belediyemizin Kiracılarından Kapalı Kaldıkları Süre Kadar Kira Almayacağız.

“Öncelikle belediye mülklerinde kiracı olarak bulunan değerli esnafımıza sesleniyorum” diyen Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde faaliyetleri durdurulan ve kapatılan iş yerlerindeki kiracılarımızdan 7244 sayılı yasanın 1. maddesinin ç fıkrası gereğince kapalı kaldıkları süre kadar kira almayacağız. Belediyemizin kiracılarının kapalı kaldıkları süre kadar kira tahakkuku yapmayacağız. Ve aynı zamanda kapalı kalınan süreyi de kira süresinin sonuna ilave edeceğiz.  Yasa bize bu yetkiyi veriyor. Ve bu yetkiyi de kiracılarımız için kullanacağız. Kapatılmayıp da faaliyetleri kısıtlandığı için iş kaybına ve gelir kaybına uğrayan kiracılarımız için de, talepleri halinde kira bedellerinde düzenleme yapılıp yapılmayacağı hususu konusunu belediye meclisimize sunacağız. Belediye meclisimizin olur vermesi halinde kira ayarlamalarıyla ilgili de mevzuattan kaynaklanan biraz önce bahsettiğimiz 7244 sayılı yasadan kaynaklanan ve borçlar kanunundan kaynaklanan imkanlarımızı bu esnaflarımız için de kullanmak niyetindeyiz” dedi.

Katı Atık Vergisi Alınmaması Hususlarıyla İlgili Konuyu Belediye Meclisimize Getireceğiz

Katı atık vergisiyle ilgili de esnaflara bilgilendirmelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Kısıtlamalar çerçevesinde gerek tek çift uygulamasından gerekse diğer tedbirlerden dolayı eğer pazar yeri esnafımız faaliyette bulunamamış ise faaliyette bulunmadığı haftalar için işgaliye ve katı atık vergisi alınmaması hususlarıyla ilgili de yine konuyu belediye meclisimize getireceğiz. Belediye meclisimizden olumlu görüş çıkması halinde bu konuda da pazar yeri esnafımıza yardımcı olmayı düşünüyoruz.

Belediyenin Kiracısı Olsun Olmasın Tüm İş Yerleri İçin Katı Atık Vergisiyle İlgili Bir Düzenleme Yapacağız

Belediye kiracısı olsun olmasın tüm esnaflara seslenen Başkan Tokat; “Şimdiye kadar anlattığım hususlar belediye mülklerindeki kiracılar ve pazar yeri esnafımız içindi. Şimdi söyleyeceğim husus belediyenin kiracısı olsun olmasın tüm iş yerleri için katı atık vergisiyle ilgili bir düzenleme. Bununla ilgili de koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, kapatıldığı için faaliyetlerini yürütemeyen tüm esnaflarımıza, kapandıkları süre kadar, faaliyetlerini yapamadıkları süre bitinceye kadar katı atık vergisi tahakkuk ettirilmemesiyle ilgili de meclis kararı almamız gerekiyor. Bunu da meclise getireceğiz. Ve meclisten olumlu görüş almamız halinde tüm iş yerlerinden de kapalı kaldığı süre kadar katı atık vergisi alınmamasıyla ilgili bir uygulamamız olacak.

Sizler İçin Yapabileceklerimizi Yapma Konusunda Her Zaman Gayretliyiz

Koronavirüs sürecinin zorluğuna değinen Başkan Tokat;Gerek virüsün hakkından gelebilmek, gerekse bu zorlukları beraber göğüsleyebilme adına bir dayanışma ruhu içerisinde hareket etmemiz lazım. Mevzuatın bize tanımış olduğu yetkileri her zaman esnafımızın lehine kullanmak adına bir irade sahibiyiz. Ancak bahsettiğim şekliyle  kanunların yetki vermesi ya da meclis kararı alınması gereken hususlarda da  gerekli meclis kararlarının alınması halinde biz ancak bunları yapabilme imkanına sahibiz. Bu süreçleri de işletiyoruz şu anda ve çalıştırıyoruz. Sizler için yapabileceklerimizi yapma konusunda her zaman gayretliyiz ve bu konuda samimiyiz. Bu duygular içerisinde tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık