Başkan Tokat’tan önemli açıklamalar

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınla önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat’tan önemli açıklamalar

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat hem doğalgaz süreci ile ilgili hem de Tuzabat’ta yapılması planlanan maden ocağı ile ilgili konuştu. Açıklamasına yurttaşların Ramazan Ayı’nı kutlayarak başlayan Başkan Tokat, tam kapanma sürecinde yaşanan konularla ilgili de konuştu. Olağanüstü bir süreçten geçildiğini ifade eden ve kurallara uyan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Tokat, “İlk olarak ilçemizin çeşitli mahallelerinde DSİ tarafından yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili olarak gelen şikayetlere değinmek istiyorum. DSİ’nin şehir merkezindeki kazı çalışmaları ve tamirat çalışmaları gerçekten önemli bir aksaklık meydana getiriyor. Gerek Sayın Valimizin gerek Sayın Kaymakamımızın çeşitli girişimleriyle biraz hızlanma sağlandığı söylenebilir; ancak bu kazılan yerlerin yine aynı müteahhit tarafından onarılması gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri alıyoruz. Bu süreçte biz Belediye olarak görevlerimizi yaparak vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Ama sanki bu çalışmalar Belediye’nin çalışmalarıymış gibi bu trafik aksaklıklarının nedeni Milas Belediyesiymiş gibi bir yaklaşım var ki, bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil.” dedi.

“Milas’ta Resmi Nüfusun 2-3 Katı Nüfus Yoğunluğumuz Oluştu”

Pandemi, kapanma ve Ramazan nedeniyle Milas’ta çok ciddi bir yoğunluğun oluştuğunu belirten Başkan Tokat, “İlçemiz bu kapanma döneminde çok ciddi bir göç aldı. Muğla’nın sahil şeridi en uzun ilçesiyiz biz. Resmi rakamın 2-3 katı bölgemizde nüfus yoğunluğu oluştu. Oluşan bu yoğunluktan dolayı Temizlik İşleri’miz çok yoğun bir çaba sarf ederek Didim sınırından Gökova Körfezi’ne kadar uzanan alanda fedakarca çalışarak önemli bir çevre temizliği faaliyeti yürütüyor. Artan nüfus göz önüne alındığında artan iş yoğunluğunun, elimizdeki araç ve personel sayısıyla birlikte bazı aksaklıklar meydana gelebiliyor. Vatandaşlarımızın bu anlamda bizleri anlamasını bekliyorum.” dedi.

“Üreticimiz İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

Mevsim itibariyle üreticinin sebze yetiştirdiği bir dönem olduğunu belirten Başkan Tokat, “Üreticilerin elindeki ürünleri satması gerekiyor. Bu konuda üreticimize yardımcı olmak adına mevzuatın izin verdiği ölçülerde ve tabi ki Belediyemizin imkanları doğrultusunda bir çare arayışı içerisindeyiz. Hem Ziraat Odamızla hem de Kaymakamlığımızla iş birliği halinde geçen haftadan itibaren bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Şehrin belli bölgelerinde satış noktaları kurarak hem üreticimizin yanında olmayı hem de vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşımını sağlayacak bir fırsat yaratmak istemiştik. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bu çalışma durduruldu. Bunun haricinde çalışmalarımız devam ediyor. Üreticimizin zorda kalmaması için Belediye olarak elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gerekirse bu ürünleri üreticimizden Belediye olarak alacağız ve vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Tuzabat Milas’ın Akciğeridir: Maden Sahası Kabul Edilemez”

Tuzabat’ta bir firmanın boksit madeni işletme ruhsatı almış olması nedeniyle hem Milas’ımızda hem de Tuzabat’ta ciddi bir tedirginlik doğurdu. Bu konu direk Milas halkını ilgilendiren bir konudur. Bu bölgeler Milas’ın akciğeridir. Köylülerimizin ve muhtarımızın başlatmış olduğu mücadelenin yanındayız. Pandemi ve tam kapanma sürecinden dolayı belki o vatandaşlarımızla bir araya gelemiyoruz; ancak bu konuda çalışmalarımız olacak. Milas Belediyesi olarak biz de dava açma hazırlığı içerisindeyiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün böylesine doğal zenginliği içinde barındıran bir bölgede ÇED gerekli değildir kararı doğru bir karar değildir. İlgili arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

“Doğalgaz İçin Ortak Payda Milas Anlayışıyla Hareket Ediyoruz”

Doğalgaz meselesinin Milas için çok önemli bir konu olduğunu ve polemik konusu olmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tokat, “İlçemize doğalgazın gelmesini istiyoruz. İş birliği ile bu mesele için çalışır ve uğraşırsak sonuç alabileceğimizi de her dönemde ifade ediyoruz. Belediye olarak bize de önemli görevler düşüyor ve biz de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Biz hiç kimsenin emeğini yok sayıyor değiliz; çünkü herkesle birlikte yürümeye çalışıyoruz. Bu nokta içerisinde her yerde ifade ediyorum ki iktidar partisinin milletvekilleri ile özellikle Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın doğalgaz meselesi ile ilgili emekleri için teşekkürlerimi iletiyorum ve isimlerini özellikle belirtiyorum.” dedi. Muğla’da doğalgaz dağıtım işini Akmercan Firması’nın yaptığını belirten Başkan Tokat, “Akmercan Firması bizlere gönderdiği yazıda, doğalgazın dağıtımını Milas’a getirebilmek için Milas Belediyesi’nin çeşitli taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor diyor. Bu taahhütlerle ilgili de Meclis kararı alınması gerektiğini tarafımıza iletti. Bu taahhütname Milas Belediye Meclisi tarafından onaylanıp karar verilmesi durumunda Belediyemiz ciddi bir taahhüt altına girecek. Bu konuları görüşmek adına bizler de Akmercan Firması yetkilileriyle bu konularla ilgili görüştük ve gayet olumlu geçti. İlçemin bu hizmetle buluşması için Belediye olarak bu taahhütlerin hepsini yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu konu 17 Mayıs günü gerçekleştireceğimiz Mayıs Ayı Olağan Meclisi toplantısında gündeme gelecek ve Meclis’in ‘olur’ vermesi durumunda bu kararı bizler Akmercan Firması’na aktaracağız. Bizlerin ilgili firmayla görüşmesi kimsenin emeğinin yok sayıldığını göstermez. Emeği geçen herkese tek tek teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık