Başkan Tokat’tan yağmur sonrası açıklama

​​​​​​​Uzun süredir beklenen yağışlar geçtiğimiz hafta sonu başladı. Cuma günü ise sağanak yağış, Balavca Deresi’nin gürül gürül akmasını sağlarken, kent içerisinde bir-iki mazgalın tıkanması nedeniyle geçici sıkıntı yaşandı. Mazgalların açılmasıyla sıkıntı çözüldü. Ancak, başta Milas girişinde Garaj bölgesinde olmak üzere Çevre Yolu’nda, her zamanki sıkıntılar yaşandı. Göllenmeler oldu, araçlar geçemedi ve ancak Milas Belediyesi ve İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sorunlar giderilebildi.

Başkan Tokat’tan yağmur sonrası açıklama
  • 12 June 2021, Saturday 12:56

Konuyla ilgili olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gök gürültülü sağanak yağış ilçemizde etkili oldu. Altyapımızda ciddi sorunlar yaşanmadı. Bir-iki ızgaranın tıkalı olduğu yerlerde küçük çaplı ve kısa süreli sıkıntılar meydana geldi. Ekiplerin tıkalı yerleri açması ile birlikte bu sorunlar giderildi.

DSİ’nin su hattı döşemek için kazı yaptığı yerler ve çevreyolunda sıkıntılar yaşandı. Bu noktalardaki sorun Milas altyapısından değil; DSİ’nin kazısı ve Karayolları’nın çevreyolu altyapısını yapıp, Milas altyapı sistemine entegre etmemesinden dolayı meydana gelmiştir.

Çevreyolu, Karayolları’nın sorumluluğu altındadır.

Belediye ekipleri olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yine de Çevreyolu’nda sıkıntı yaşanan bölgelere ekiplerimizi sevk ederek müdahalemizi gerçekleştirdik ve sorunları çözdük.”

Başkan Tokat, sosyal medya hesabından da, çevre yolundakı tıkanmalardan Milas Belediyesi’ni sorumlu tutan vatandaşlara yönelik olarak da, “her yağmurdan sonra söylüyoruz, çevre yolu karayollarının sorumluluğunda ve altyapısıyla birlikte yapması gerekiyor. Bu altyapıyı bizim altyapımızla birleştirecek hale getirmesi gerekiyor. O bölgeye biz girip iş yapamıyoruz. Ama yıllardır, proje de sunmamıza karşın, kentimizin içinden geçen Çevre Yolumuz bir türlü yapılmıyor. Bu nedenle bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bizim şu anda yapabileceğimiz, sıkıntı olan yerlere müdahale ederek, suyu tahliye etmek, ve bunu vatandaşlarımızın daha fazla sıkıntı yaşamaması için yapıyoruz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık