Başkan Tokat’tan Turhan Selçuk’u anma mesajı

Milas doğumlu ünlü karikatüristimiz Turhan Selçuk, 11 Mart 2010 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Milas Belediyesi’nce, adına her yıl uluslararası düzeyde karikatür yarışması düzenlediği değerli sanatçımızın ölüm yıldönümünde, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bir mesaj yayınladı.

Başkan Tokat’tan Turhan Selçuk’u anma mesajı

Başkan Tokat’ın mesajı şöyle: “Turhan Selçuk, bölgemiz için en önemli değerlerden bir tanesidir. Karakterize ettiği en önemli figürlerden olan ve Türk karikatür tarihinde çok önemli bir yeri olan Abdülcanbaz karakteriyle hafızlarda yer etmiş dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk’un bugün aramızdan ayrılışının 11. yıl dönümü.

Böylesine usta bir çizerin adını Milas’ta gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması ile yaşatmaktan mutluluk duyuyor ve onun mirasını gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir irade ortaya koyuyoruz.

Bu vesileyle; dünyaca ünlü karikatürist, mizah ustası, büyük sanatçı, ilçemiz için de çok özel ve unutulmaz bir yeri olan hemşehrimiz Turhan Selçuk'u aramızdan ayrılışının 11. yıl dönümünde bıraktığı önemli mirasın ışığında saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık