Batman'da Sosyal Yardımlaşma Pandemide Umut Oldu

Batman'da 10 yıl öncesinde konteyner binada vatandaşlara hizmet veren Batman Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı başkanlığı aradan geçen zaman içinde Güneykent mahallesinde yapılan yeni modern binasına taşınarak hizmet kalitesini genişletti.

Batman'da Sosyal Yardımlaşma Pandemide Umut Oldu
  • 25 February 2021, Thursday 9:22

BATMAN (İGFA) - 2020 yılında Batman’da ihtiyaç sahibi 210 milyon lira dağıtan Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki aile destek merkezleri aracılığıyla da gençleri meslek sahibi yapıyor. Yüzlerce genç aile destek merkezlerinde kurs görerek geleceğe hazırlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, Vali Hulusi Şahin’in vakfın çalışmaları için büyük destekleri olduğunu kaydederken, "Pandemi sürecinde vakfın yardımları hiçbir zaman kesilmedi. 2020 yılında vakıf olarak dar gelirli ve muhtaç ailelere 210 milyon TL’lik bir yardım ulaştırdık. MAile destek merkezlerinde 100 kursumuz devam ediyor. Bin kursiyerimiz var. Bugüne kadar bin kurs bitti, 10 bin mezun verdik. Sayın Valimizin desteğiyle sosyal marketimiz bugüne kadar 55 bin insanı giydirdik. Mağazamızda 1.5 milyon TL’lik ürün var. Her gün bin 200 kişiye evlerinde sıcak yemek veriyoruz. Muhtaç durumda yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara 'Vefa projesi'ni başlatıyoruz. Vatandaşların ev temizliğinden elbise yıkamaya hizmet vereceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık