Bayır hayvan pazarı açıldı

Pandemi nedeniyle kapalı olan Bayır Hayvan Pazarı, alınan hayvan ve insan sağlığı tedbirleri kapsamında, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararı ile açıldı.

Bayır hayvan pazarı açıldı

Hayvan Pazarının yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Mezbahane sorumlusu Ferit Kılınç ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Saylak, üreticileri ziyaret ederek pandemi dönemini nasıl geçirdiklerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Saylak; "pandemi döneminde alınan tedbirlerin yanısıra üretimin devam etmesiyle, hayvansal ve bitkisel gıda tedariğinde özverili üreticilerimizin sayesinde sıkıntı yaşanmaması sonucu en az hasarla atlatmaya devam ettiğimizi" söyleyerek tüm üreticilerimize teşekkür etti. 
 Yaklaşık 500 Büyükbaş, 500 de küçükbaş hayvan girişinin olduğu ilk günde, çevre illerden de pazara katılım olduğu gözlendi. Pazar giriş ve çıkışında araçlar ve hayvanlar dezenfektan tünelinden geçerken, vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat etmeleri, maske takmaları ve tokalaşmamaları konusunda sık sık uyarıldı.  

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık