Beçin Kalesi'nde Türk-İslam motifleri rüzgarı

Milas Müze Müdürlüğü ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Beçin Kalesi’ndeki 650 yıllık Ahmet Gazi Medresesi’nde ‘Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte; geleneksel kıyafetlerin defilesi ve Menteşe Beyliği Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Beçin Kalesi'nde Türk-İslam motifleri rüzgarı

Milas Müze Müdürlüğü ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla; ‘Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu’ etkinliği, dün saat 17.00’de yapıldı. Beçin Kalesi’ndeki Ahmet Gazi Medresesi ile Milas Taş Eserler Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte Beçin Kalesi ve Ahmet Gazi Medresesi hakkında bilgi veren Beçin Kalesi Kazısı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, “Bulunduğumuz alan, yaklaşık 650 yıl sonra tekrar toplandığımız bir mekan. Hemen burada, Ahmet Gazi’nin yaptırdığı medrese 1375 tarihli. Üzerindeki kitabesinde ‘sahillerin sultanı, büyük mücahit’ ibareleriyle geçen Ahmet Gazi. Onun karşısında bundan daha önce yapılan Orhan Camii var. Onun bitişiğinde tasavvuf yapısı var. İçindeki türbeler, arkasındaki Kızıl Han ile burası bir Türk şehrinin merkezinin bulunduğu yer. 650 yıl sonra tekrar buradayız. Aslında bu şehir kurulurken, bir iddia ile kuruldu. 5 kilometre yakınımızdaki Milas ilçe merkezinde yerleşik bir nüfus vardı. Burada bu yapılar içinde daha çok bilim yapılarına, eğitim yapılarına yer verilmiş olması, buraya yerleşen atalarımızın aslında bilime, kültüre ve sanata verdiği değerin yansımasıdır.” diye konuştu.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin halk oyunları gösterisinin ardından Halk Eğitimi Merkezi’nin hazırladığı Aynur Karabağcı küratörlüğünde, giyim ekibinin Türk İslam Motiflerini işlediği geleneksel kıyafetlerin defilesi gerçekleştirildi.

Tasavvufi müzik dinletisinin ardından, Medrese içerisinde Menteşeoğlu Beyliği Sergisi açıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık