BELEDİYE BAŞKANI’NA SÖZ VERİLMEMESİ, MECLİSTE KINANDI...

•    Katı Atık Toplama Ücret Tarifesi’nin Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi nedeniyle meclis kapanmadı, 8 Kasım Cuma günü tekrar toplanacak •    Zeytin Hasat Şenliği’nde Belediye Başkanı’na söz verilmemesi, Mecliste kınandı.. •    Belediye, araç kiralama yerine, çok sayıda iş makinası ve araç alacak..

BELEDİYE BAŞKANI’NA SÖZ VERİLMEMESİ, MECLİSTE KINANDI...

Milas Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı bugün saat 11:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 11 asıl ve 4 ek gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden, yasası daha once çıktığı halde sürekli ertelenen ve bu aydan itibaren uygulamaya sokulan “Evsel Katı Atık”larla ilgili ücret tarifesi, belirlenmesi Için Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevkedildi. Meclis, kapatılmadı ve Komisyonun raporunu görüşerek ‘Evsel Katı Atık’ ücretlerini belirlemek için 8 Kasım Cuma günü saat 10:00’da toplanılması kararlaştırıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Tokat, ‘Evsel Katı Atık’ ücretlerinin MUSKİ’nin su faturalarına ilave edilerek tehsil edileceğini ve bu ücretlerin ‘Evsel Katı Atık’ bedellerinin, ilgili belediyelere aktarılacağını belirterek, “Bu konuda büyük şehir belediye başkanımız biraz rahatsız. Çünkü bu, aslında 4-5 yıl once çıkartılmış bir yasa ama şimdiye kadar hep ertelenmişti. Bu aydan başlayarak uygulanmaya başlıyor. Bu da doğal olarak su faturalarıyla toplandığı için, vatandaşlar tarafından sanki suya zam yapılmış gibi algılanabilir. Bunu belirtmem gerekiyor, ‘Evsel Katı Atık’ bedelleri artık Milas Belediyesi’ne aktarılacak, suya yeni bir zam yapılmış değil” dedi. 
Dünkü Meclisin en önemli gündem maddelerinden ikisi, Belediyeye 1 adet 22 tonluk ekskavatör, 2 adet kazıcı yükleyici iş makinesi, 1 adet greyder, 1 adet engelli nakil aracı, 1 adet teleskopik vinç, 10 adet binek ve 5 adet kamyonet (pick-up) araç alınması ve bunun için de, 2 milyon 250 bin TL. Kredi alınması talebi idi. 
Belediye Başkanı Muhammet Tokat, değişen mevzuat sonrasında belediyenin kiralık araç kullanmasının artık rantabl olmaması nedeniyle, bu araçları satın alarak, bundan böyle araç ve iş makinası kiralamalarının azaltılmasını hedeflediklerini belirterek, belediyenin uygun limitleri bu kadar olduğu için 2 milyon 500 bin TL. Kredi talebinde bulunduklarını belirtti. İstem, Belediye Meclisi’nin oybirliği ile kabul edildi.
İmarla ve İçkili Yer talepleri ile ilgili bazı işler, ilgili komisyonlara gönderilirken, İmar Komisyonu’nun hazırladığı raporlar da görüşüldü ve karara bağlandı.
BAŞKANIN KONUŞTURULMAMASI KINANDI...
Kasım ayı meclisinin dünkü oturumu kapandıktan sonra, CHP Meclis Grubu Başkanı Şakir Özdemir söz alarak, 2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenen 6. Milas Hasat Şenliği’nde, Milas halkının ve Milas Belediye Meclisi’nin temsilcisi olan Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a söz hakkı verilmemesini gündeme getirerek, şunları söyledi:
“Haftasonu ilçemizde zeytin hasat şenliği düzenlendi. Açılıştan sonra yapılan konuşmalarda belediye başkanımıza söz verilmedi. Belediye başkanı; her şeyden önce Milas halkı tarafından seçilmiş bir kişidir. Milas Belediyesi’ni, Milas halkını ve bunun ötesinde de şu anda toplandığımız Milas Belediye Meclisi’mize temsil eden ve başkanlık yapan bir kişi konumundadır. Ayrıca bu tür etkinliklerin hem öncülüğünü hem de başlamış olan etkinliklerde Milas Belediyesi olarak en büyük önem veren kuruluşların başında gelmekteyiz.  
Haftasonu yapılan etkinlikte belediye başkanımızın konuşması hem hakkıdır hem de görevidir. Bu konuşma hakkının verilmemesi Milas halkına, belediye meclisimize, ortak akıla, kurumlararası işbirliği ve uyumuna zarar vermiştir. 
Biz CHP Grubu olarak, bundan sonra yapılacak etkinliklerde bu tür zarar verici davranışların yapılmamasını talep ediyoruz.”
Konuyla ilgili söz alan AKP Meclis Grup Başkanı Hürol Önder de, “Biz de şenlikte belediye başkanımızın Milas ilçesini temsilen konuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda dünkü grup toplantımızda bu konuyu ilçe başkanımıza ilettik. İlçe başkanı bu konuda kesinlikle bir girişim veya etkisinin söz konusu olmadığını, bu işin karşısında olduğunu ve de belediye başkanının konuşması gerektiğini söylemiştir. Vekilimiz de aynı düşüncelerdedir. Yaşanan olayı uygun bulmuyoruz. Belediye başkanımız, şenlik gibi etkinliklerde bizlerin adına konuşması gerekiyor diye düşünüyoruz” dedi.
MECLİS ÜYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Meclis üyesi Nevzat Solmaz da söz alarak, geçen meclis toplantısına gelen ve kendisinin de suçlandığı dilekçe ile ilgili olarak açıklama yapması gerektiğini belirtti ve yapılan işlemin son derece sıradan bir uygulama olduğunu, nüfuz kullanarak bir işlem yapmanın ya da düşüncesinin kesinlikle olmadığını belirtti. 
MHP Meclis Grup Başkanı Mevlüt Kiriş de, dolmuş duraklarına vatandaşlar araçlarını parkettiğinden, minibüslerin  duraklardan yolcu alamadığını ve yolda durarak yolcu indirme-bindirme yapmak zorunda kaldığını belirterek, zabıtanın bu konuda etkin önlem alması gerektiğini belirtti.
Meclis üyesi Sinan Erbey de, Büyükşehir’in işletmesinde olan Güllük’teki çekek yerinde çalışanların işin ehli olmamasından dolayı yavaş çalıştıklarını, oysa karaya çekilmesi gereken pek çok yatın beklediğini ve bunların bir an once karaya çekilmesi gerektiğini, her türlü araç gereç olmasına karşın, işin ehli olmayan kişiler nedeniyle hâlâ karaya çekilmeyi beklediklerini belirterek, buna etkin önlem alınması için girişimde bulunulması gerektiğini belirtti.
Meclis, Ören’de gençlerin spor etkinliklerine gelir temin etmek amaçlı 17 Kasım’da Ören’de yapılacak Boğa Güreşleri’ne Meclis üyelerini davete gelen dernek yöneticilerinin, Meclis üyelerinin isimleri yazılı Yağlıkları üyelere dağıtması sonrası, Cuma günü tekrar toplanmak üzere sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık