Belediye bütçesi 1 milyar 50 milyon lira

Milas Belediye Meclisi, belediyenin 2023 yılı bütçesini 1 milyar 50 milyon lira olarak belirleyen raporu oy birliğiyle kabul etti.

Belediye bütçesi 1 milyar 50 milyon lira
  • 24 October 2022, Monday 16:36

Milas Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısının 2. Birleşimi tamamlandı. 7 Ekim’de tamamlanan 1. Birleşimin ardından komisyon raporlarının görüşülmesi amacıyla gerçekleştirilen 2. birleşimde; 2023 mali yılına ilişkin gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, göreve yeni başlayan başkan yardımcıları Ali Kurt ve Harun Reşit Çavuşoğlu’na başarılar diledi; eski başkan yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş’e teşekkür etti.

Başkan Tokat, 2023 yılı bütçesinin 1 milyar 50 milyon lira olarak bağlandığını belirterek, “Önce gider bütçeleri yapılıyor, gidere göre denk bütçe oluşturuluyor. Tabi ki, özellikle maliyetler, yatırımlar, personel giderlerindeki artışlar içerisinde bütçemiz buraya kadar geldi. Tabi ki, gelir elde etmek için gayret göstermemiz gerekiyor. Bütçede yatırımlar takribi 250 milyon lira. Sermaye ve yatırım gideri olarak değerlendirilebilecek olan Labranda fabrikamız için de 160 milyon lira ödenek oluşturuldu ve ayrıldı. 1 milyar 50 milyon toplam bütçe, rapor olarak önümüze geldi.” diye konuştu.

Mecliste 2023 mali yılı performans programı, 2023 mali yılı bütçesi ve takip eden 2 yılın bütçe tasarısı ve 2023 mali yılı içinde hizmet karşılığı alınacak ücret tarifeleri; belediye meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Milas Belediye Meclisi kasım ayı olağan meclis toplantısı ise, 7 Kasım günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık