Belediye enerjisini güneşten alacak

​​​​​​​Milas Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan, belediye tarafından 2022 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktararak 2023 yılında yapılması planlanan bazı çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Tokat, artan enerji maliyetlerine karşılık belediye hizmet binaları ve bağlı olduğu bir çok birim için güneş enerjisi sistemlerinin kurulacağını, önceliğin ise Labranda Su Fabrikası’na verileceğini söyledi.  Bafa’da turizm potansiyelinin artırılması için ise üniversitelerle birlikte çalışmalar yaptıklarını, sivil mimari örneği taşıyan bazı binaların kamulaştırılacağını ifade ederek, “Bafa’da farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

Belediye enerjisini güneşten alacak
  • 10 January 2023, Tuesday 9:35

2023 yılının ilk meclis toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 15 ana gündem maddesi, 16 imar komisyon raporu ve 10 ek gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesinde 2022 yılında yürütülen ve tamamlanan çalışmaları Milas Belediye Meclisi üyelerine özetleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 2023’te yapılması planlanan projeleri de anlattı.

İNŞALLAH 2023 YILI İSTİKRAR VE VERİMLİLİKLE GEÇER

2022 yılının ekonomik şartlar açısından çok sarsıcı olmasına rağmen Milas Belediyesi açısından istikrarlı ve verimli geçtiğini belirten Başkan Tokat, “2023 yılı içinde de inşallah aynı istikrarlı çalışmalarımız devam eder. Gayret ve destekleri için meclis üyelerimize, müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl için revizyonlarla birlikte 493 milyon liralık bir bütçe bağlamıştık. Bu yıl için ise 1 milyar 50 milyon lira olarak bütçe belirlendi. 2023 yılının bütçesini açtık ve çalışmalarımızı da bu yönde planladık” dedi.

BAFA’DA FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Milas Belediyesi tarafından 2023 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler aktararak konuşmasını sürdüren Başkan Tokat, “Bafa’da doğal ve kültürel yapının korunması anlamında üniversitelerle işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin  Bafa’da özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde hem sokak sağlıklaştırması hem de 28 adet binanın restorasyonu ile ilgili hazırladığı projeler aşağı yukarı tamamlandı. Bafa’da hem bizim ekiplerimiz hem de üniversite ekipleri tarafından bir alan incelemesi yapılacak. Öğrenciler tarafından hazırlanan bu projeleri önümüzdeki günlerde Bafa’da bir sergiyle halkımıza tanıtacağız. Milas Belediyesi olarak da Bafa’da sivil mimari örneği taşıyan bazı binaları kamulaştırılarak mülk edinmek için girişimlerimiz başladı. Bafa’da farkındalık yaratmak istiyoruz. Aynı zamanda Bafa Gölü kenarında Kapıkırı bölgesinde oranın turizm potansiyelini harekete geçirecek gerek kazı başkanlığımızla gerekse üniversitelerimizle ortak çalışmalarımız sürüyor” dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Enerji maliyetlerindeki artışların Milas Belediyesi’ni ve belediyeye bağlı bulunan birimleri, işletmeleri de zorladığına dikkat çeken Başkan Tokat, “Yeni yılla birlikte başta doğalgaz olmak üzere enerjide yine artışlar söz konusu Labranda fabrikamızda bu konuda çok önemli bir maliyet ödüyoruz. Zaten belediye olarak, bizim belediye hizmet binalarımızda, kapalı spor salonumuzda, pazar yerlerimizde güneş enerji sistemleri oluşturmakla ilgili çalışmalarımız vardı. Şimdi buna bağlı olarak Labranda fabrikamızda da benzer bir sistem oluşturmak için ivedi bir çalışma başlattık. Bu çalışmamız diğer çalışmaların da önüne geçecek. Çünkü enerji maliyetleri her geçen gün artıyor. Bu oranlar arttıkça bizim kazanç ve karlılık oranlarımız düşüyor. Çok yüksek maliyetlerde faturalar ödüyoruz. Özellikle elektrik alanında” dedi.

ÜRETİM AÇISINDAN VERİMLİ BİR SEZONDU

Labranda Su Fabrikası’nın 2022 yılı üretim rakamlarını da meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Tokat, “Labranda fabrikamızda yaptığımız yatırımların ardından önemli ilerlemeler kayıt ettik. 2022 yılı içerisinde 186 bin 740 koli bardak su, 2 milyon 400 bin 874 koli pet su satışı yapılmış. 1 milyon  954 bin 195 adet üretim yapılmış. Üretim açısından verimli bir sezondu. Depolama işini geçici olarak Tariş’te yapıyoruz. Yeni kaynaklar edinmek adına da arayışlarımızı tamamladık. En az iki kaynak daha ilave edeceğiz” dedi.

ÇOK SAYIDA İNŞAAT RUHSATI VERİLDİ

Milas’ta 2022 yılı içerisinde verilen inşaat ruhsatları ile ilgili de bilgi aktaran Başkan Tokat, 2022’nin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çok çalıştığı bir yıl olduğunu, çok sayıda inşaat ruhsatı verildiğini, bu konuda Muğla’nın diğer ilçelerine göre daha aktif bir belediye olduklarını söyledi.

OTOPARK VE TOPLANTI SALONU İLAVE EDİLECEK

Beçin Kavşağı’nda yapılması planlanan kahvaltı ve yöresel ürünlerin yer alacağı alan ile ilgili proje revizyonu yaptıklarını da dile getiren Başkan Tokat, “Yapmayı planladığımız yatırımımızın kapsamının genişlediğini ifade etmiştik. Kahvaltı evi ve yöresel ürünler için yapılması planlanan çalışmanın bir otel konseptiyle güçlendirildiğini ve bu anlamda da projenin revize edildiğini iletmiştim. Şimdi bu revizyon çalışmalarına altta otopark ve toplantı salonu kazandırılacak şekilde yeni ilavelerin yapılmasını istedim. Onunla ilgili son rötuşlar yapılıyor. Burayı da en kısa süre içerisinde yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Tokat, Kapalı Pazar yerinin üzerindeki açık alanda da kapalı alan oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yılın ilk meclis toplantısı Başkan Tokat’ın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin ele alınmasıyla devam etti ve sona erdi.

Belediye Meclisi, 2023 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü toplanacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık