BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Belediye Komisyon Seçimleri Yapıldı 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla Kabul edildi

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Milas Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısı, dün saat 14:00’de, 24 asıl ve 4 ek gündem maddesiyle yapıldı.

Meclis açılışından once bazı açıklamalar yapacağını belirten Başkan Tokat, ‘Bodrum’a doğalgaz’ haberlerinin çıktığını belirterek, bu konuyla ilgili bazı şeyler söyleyeceğini belirtti. Geçmişten beri, gerek Milas’ın hava kirliliği, gerekse Muğla’nın tek OSB’sinin Milas’ta kuruluyor olması nedeniyle, Milas’a doğalgaz gelmesi için pek çok girişimleri olduğunu, o zamanlar Botaş’ın, sadece Milas’a getirmenin rantabl olmayacağı nedeniyle bu isteklere olumlu yanıt vermediğini, o zamanlar Bodrum’un da doğalgaza istekli olmaması nedeniyle gecikme yaşandığını belirterek, “şimdi Bodrumla Milas kardeş şehir ilişkisi içinde Karyalı Belediyeler Birliği için çaba harcıyoruz. Pek çok atılımımız olacak. Bodrum da şimdilerde doğalgaz gelmesine olumlu bakmaya başladı. Bu nedenle Botaş ve doğalgaz işini Muğla bölgesinde yapan şirketten, bize de bazı formlar göndererek, bir tür yeniden müracaat etmemiz istendi. Bunları yapıyoruz. Bodrum’un da istekli olmasıyla, doğalgaz gelmesinin hızlandığı anlaşılıyor. Konuyla ilgili yasada da yapılan kimi değişikliklerin resmi gazetede yayınlandığı ve yolun açıldığını, geçtiğimiz hafta belediyemizi ziyaret eden AKP İlçe Başkanı arkadaşımız da söylemişti zaten. Bu iş bir an once hallolmalı, biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz zaten” dedi.

İkinci bir konunun, bugünkü (dünkü) Menteşe gazetesinde çıkan ve Akgedik Barajı’ndan Milas’a su verilecek DSİ’nin yürüttüğü yatırımın, belediyemiz tarafından engellendiğine yönelik bir haber olduğunu belirten Başkan Tokat, “bu haber nasıl yapıldı bilmiyorum, ama bir kere de bize sorulabilirdi. Arkadaşlar, Akgedik Barajı’ndan Milas’a içme suyu getirme projesi 2009 yılında iktidara ilk geldiğimizde bizim DSİ’ye yaptığımız başvuru ve sonrasında yaptığımız anlaşma ile gerçekleşmiştir. Geyik Barajı suyunun da Bodrum’a verilmesi sonrasında, böyle bir girişimde bulunmuştuk. Yaptığımız anlaşmaya göre DSİ, anahtar teslimi olarak projeyi yapacak ve bize teslim edecek, biz de 30 yıl sure ile yapılan masrafı ödeyecektik. Ancak bildiğiniz gibi büyükşehir yasasıyla su işi MUSKİ’ye geçince, anlaşma aynı şekilde devam etti. Bu haberde ‘engelleme’ olarak söz konusu edilen şey ise, DSİ’nin projeyi ihale ederken, bazı şeyleri sonradan belirlemek üzere ihaleye çıkmış olmasından kaynaklanıyor. DSİ, projenin ilerleyen aşamalarında, bir terfi istasyonu yapmak gerektiğini belirterek, İmar Planımızda yeşil alan olarak görünen yeri istedi. Kullanabilirsiniz dedik. Ancak buraya yeşil alan olarak terkeden vatandaş, burayı başka bir amaçla kullanırsanız dava açarım dedi. Bildiğiniz gibi yeşil alanları başka amaçlı kullanamıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, imar planında bir değişiklik yaparak, burasını yeşil alandan çıkarmak istedi, kararı da aldılar. Ancak askı süresi var vb. Bu işler yaptım demekle olmuyor. İşin ilginci, bu Cuma günü, yani habere malzeme olan bilgi gazeteye gittiğinde, Büyükşehir’de de askı süresi bitmiş ve bize aynı gün burasının yeşil alandan çıkarıldığının kesinleştiği, bir yazı ile bildirilmiş. Yani bizim engellediğimiz bir durum yok, tam tersine engeli imar planı değişikliği yaparak aşmışız. Olay budur” dedi.

GÜNDEME GEÇİLDİ

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçerken, MHP ve İYİP grup başkanları, iki ayrı önergeleri olduğunu ve gündeme alınmasını istediler. MHP’nin önergesi, Alparslan Türkeş’in isminin Milas’ta bir caddeye verilmesi ile ilgiliydi. Yapılan oylamada, ek gündeme alınması oy çokluğu ile reddedildi. İYİ Parti’nin önerisi ise Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslar Türkeş’in isimlerinin Milas’ta uygun görülecek yerlere verilmesi idi. Bu önerge ise oy çokluğu ile Kabul edilerek , daha sonra ek gündemde görüşüldü ve istem, ilgili İmar Komisyonu’na sevkedildi.

Daha sonra önümüzdeki yerel seçimlere kadar görev yapacak Meclis 1. Ve 2. Başkan Vekilleri’nin seçimine geçildi. Gizli oylamayla yapılan seçimde, Muurat Yazar 1.,  Gürsel İnce 2. Başkan vekilliklerine seçildiler.

2 asil ve 2 yedek meclis katip üyelikleri seçimi de gizli oyla gerçekleştirildi ve Cenk Şimşek ile Gülşen Gökçe asil katip üyesi olurken, Ali Roza Öner ve Ali Kurt da yedek üyeliklere seçildiler.

1 yıl sure ile görev yapacak 3 adet Encümen Üyeliği seçiminde de Ali Rıza Öner, Mustafa Özgülergil ve Ali Kurt Encümen üyeliklerine seçildiler.

1 yıl sure ile görev yapacak Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu ise yasaya ve meclis aritmetiğine göre 2 CHP ve 1’er İYİ Parti, MHP ve AKP’li üyeden oluşacaktı.

Grupların gösterdiği adaylar arasından açık oylamayla yapılan seçimle, Plan ve Bütçe Komisyonu Tacettin Yıldız, Hasan Çemrek, Nazife Gürsoy, Cüneyt İlter ve Murat Yazar’dan oluşurken, İmar Komisyonu ise Halil Mutlu, Harun Reşit Çavuşoğlu, Nevzat Solmaz, Gürsel İnce ve Sinan Erbey’den oluştu.

İçkili Yerler Belirleme Komisyonu da, Sinan Erbey Osman Balcı, Ali Kurt, Cemil Zeybek ve Mehmet Ateş’ten oluştu.

2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul edildi

Gündemin 9. Maddesi 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşülürken, Belediye Başkanı Muhammet Tokat yasa gereği dışarı çıktı ve  Meclisi 1.Başkan Vekili Murat Yazar yönetti.

Daha once dağıtılan Faaliyet Raporu’nun sunuşu okunduktan sonra, grupların eliştirilerine açıldı. AKP grubu adına Hürol Önder, MHP grubu adına ise Mevlut Kiriş, rapora çeşitli eleştiriler yönelterek, red oyu vereceklerini belirttiler.

İYİ Parti Grubu adına Gürsel İnce ve CHP grubu adına Şakir Özdemir ise, yönetime teşekkür ederek, Kabul oyu kullanacaklarını belirttiler.

Yapılan oylama sonunda 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu 18-11 oyçokluğu ile Kabul edildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Tokat yeniden kürsüye gelerek, toplantıya kalındığı yerden devam edildi.

Gazetemiz yayına gireceği saatlerde, toplantı henüz devam ettiğinden, daha sonraki gelişmeleri, yarınki sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık