BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Milas Belediye Meclisi temmuz ayı olağan meclis toplantısı, dün saat 14.00’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 13 ana, 7 ek gündem maddesi, 2 plan ve bütçe raporu, 7 imar komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Mecliste belediyeye 108 milyonluk ek bütçe verildi, Labranda Su fiyatlarında artış yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Milas Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesinde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz sürecine ilişkin, vatandaşların sıkça sorular sorduğunu belirterek, bilgi verdi. Tokat, "Doğalgaz firması tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmış değil. Biz Makine Mühendisleri Odası ile istişare halindeyiz. Gerekirse bayram dönüşünde vatandaşın aydınlatılmasını sağlayacak kapsamlı bir açıklama yapacağız." dedi.

Tokat, belediye tüm birimleriyle hizmet ve çalışmalarına devam ettiğini belirterek çalışmaları şu sözlerle özetledi: 

  • "Bafa pazar yerimizin kura ve yerleştirme işlemleri tamamlandı. Şu anda tam niteliğiyle düzen oluştu. Bu bölgede sanayi dükkanı olarak bilinen dükkanların yenilenmesi ve bu bölgede ömrünü tamamlamış binaların tamamen yıkılarak alan kazanılması ve kötü görüntünün kaldırılması amaçlanıyor.
  • Makine İkmal Müdürlüğümüz yoğun bir tempo içerisinde. Geçtiğimiz günlerde personel alımı yapıldı. Özellikle araç gereç noktasında birimimiz takviye edildi. Göldere, Danişment gibi mahallede çalışmaları tamamladılar. 12 mahallede daha çok amaçlı yerle ilgili çalışma yapmayı düşünüyoruz. Ortaköy’ü de bu birimimiz yapacak. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar.
  • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de yoğun tempo içerisinde. Proje üretme noktasında aktif çalışmaları var müdürlüğümüzün. Hayvan barınağı çalışmaları sürüyor. Arasta 2. Etapla ilgili kurulda bekleyen proje tekrar gündeme alındı.
  • Hadi Eskişar Konağı ile ilgili tapu üzerimize geçti. Restorasyonu ile ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi’nden akademik destek alıyoruz. Hoca ve öğrencileri, buranın çalışmasına başladılar. Hem onlar için akademik bir çalışma olacak, hem de bize katkıları olacak.
  • Av. Levent Anıl’ın annesine ait Müze arkasındaki binayı karşılıklı sözleşme ile restore ediyoruz. Balavca ile ilgili proje çalışmamıza devam ediyoruz.
  • Temizlik işleri Müdürlüğü’nün sıfır atık projesi ile ilgili yoğun çalışmaları var. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü de dezavantajlı vatandaşlarımıza desteklerini sürdürüyor.
  • Labranda’da faaliyetlerimizi hızlandırmış durumdayız. Bir yandan kaynak oluşturmaya, bir yandan da pazarlama ve depolama işini geliştirmeye çalışıyoruz. İlk 6 ayda 19 milyonluk bir üretim gerçekleştirildi.
  • Kültür, Sosyal İşler Müdürlüğü de geniş çaplı faaliyetlerini yürütüyor. 30 Ağustos Bayramı, Edip Akbayram konseri ile icra edilecek.
  • Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları var. Kıyıkışlacık'ta sahil bölgesinde çalışmaları tamamladık diyebiliriz. Karşılama alanındaki projeyi bekliyoruz. Güllük'te şu ana kadar 16-17 bin M2 imalat yapmış durumdayız. Kalan 9 bin M2 kadar görünüyor. Her şey elimizde hazır. Güllük pazar yerini de bu yıl içinde tamamlamak istiyoruz. Selimiye’ye başladık. Pazaryeri dışında geçici bir pazar oluşturduk. 3 ay içinde tamamlayıp taşımayı düşünüyoruz. Sonrasında çevre dükkanların elden geçmesi gerekiyor. Sonra parkla pazar arasındaki kasap dükkanlarını kaldırarak balıkçıların yanına taşımayı, parkla pazarı birleştirmeyi düşünüyoruz. 
  • 1. kat sathi kaplama ihalesini tamamladık. Sözleşme tamamlandı. Bayramdan sonra başlanacak. 180 bin M2 asfalt yapma planımız var. 22 Temmuz’da cemevi ihalemiz var, aksilik olmazsa hemen başlayacağız. Baltalı Kapı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Esentepe parkı ihalesi yapıldı. Menteş yolundaki yürüyüş güzergahında kauçukların yenilenmesi için ihale yapıldı. Beçin’deki yöresel ürünler ve kahvaltı satış yeri projesi ihaleye hazır. Son birkaç eksiğimiz kaldı. Asfalt üretim şantiyemizi tamamladık. Şu anda stok yapıyoruz.
  • Şehir Parkı'nda çalışmalar tamamlandı ve sadece aydınlatma eksiğimiz kaldı. Bu hafta tamamlanması gerekiyor. Salı pazarı çatı yenileme çalışmalarını önümüzdeki günlerde uygulayacağız. Açık yerin kapatılması ile ilgili de çalışma yapıyoruz.
  • Ören’deki proje için MUSKİ’nin başlamasını bekliyoruz. Öncelikle sahil bölgesinin halledilmesi konusunda rica edeceğiz. Sezon sonunda da biz düzenleme işine başlayacağız“.

 

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclisin ilk 8 maddesi, İmar Komisyonuna havale edildi. Milas Belediyesi ile  Türkiye Kadınlar Birliği Derneğinin Emzirme ve Bebek Bakım Kabini Projesi kapsamında belediyeye bağışlanmak istenen emzirme ve bakım kabinlerinin kabul edilmesi ve Türkiye Kadınlar Birliği Derneği ile Sosyal Yardım Ve Bağış Sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi talebi, protokol metninin sunulmadığını gerekçe gösteren AKP ve MHP'nin ret oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi 

Belediyenin 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinin ihtiyacı karşılamayacağı anlaşıldığından, mali yıl içerisinde harcanması zorunlu bulunan 2022 Mali Yılı Gider Bütçesine yeni gelir kaynakları ve Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması tablosunda borçlanma gösterilmesi koşulu ile toplam 108.000.000,00.-TL Ek Ödenek verilmesi talebi; oy birliğiyle kabul edildi.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğünce üretilen, dolum ve satışı yapılan Labranda Su Fiyatlarının üretim hammaddeleri tamamen döviz kuru üzerinden satın alınmakta olduğundan, döviz kurlarındaki iniş çıkışlar dikkate alınarak damacana ve pet-su grubu satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talebi hakkında konuşan Başkan Tokat, “Bu fiyatlara rağmen Labranda olarak piyasanın altındayız. Günün değişen ekonomik şartları sebebiyle sürekli bu tür ayarlamalarla karşı karşıya geliyoruz." dedi. Bardak suya zam yapılmazken, Labranda satış fiyatlarını yükselten madde, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Labranda Su'yun yeni fiyat tarifesi şu şekilde belirlendi: 

0.33 Litre (Koli) 19.50 TL +KDV

0.50 Litre(Koli) 10.90 TL+ KDV

1 Litre (Koli) 11.00 TL+KDV

1,5 Litre (Koli) 11.00 TL+KDV

5 Litre (Koli) 20.50 TL+ KDV

19 Litre(Damacana) 7.25 TL+ KDV

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık