Belediye Yapı Denetim Birimi’ne Operasyon: 4 gözaltı..

​​​​​​​Başkan Tokat: “Savcılığa biz ilettik”

Belediye Yapı Denetim Birimi’ne Operasyon: 4 gözaltı..
  • 24 February 2021, Wednesday 14:47

Milas KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Grup amirliği ekipleri, Milas Belediyesi Yapı Denetim Birimi’nde çalışan 3 görevli  ve 1 müteahhiti, bugün sabah evlerine düzenlenen baskınla gözaltına aldı.

Belediye çalışanlarının, usulsüz yapıları rüşvet karşılığı görmezden geldiği iddiası üzerine, KOM ekiplerince sürdürülen ‘teknik takip’ sonrası gözaltına alındıkları, gözaltına alınanların, Belediye çalışanları A.F.A., H.G., A.A. ile müteahhit A.A. oldukları açıklandı.

Çalışanlardan A.F.A. isimli memurun evinde yapılan aramada bir miktar esrar, kenevir tohumu, ekili kenevir ve kenevir yetiştirme düzeneği de bulunduğu bildirildi.

Dosya kapsamında 4 şüphelinin rüşvet ve irtikap suçundan gözaltına alındığı, emniyet müdürlüğünde soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

BAŞKAN TOKAT: BİZ BİLDİRDİK..

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın görüşünü almak için aradığımızda, “Şu anda vilayete pandemi toplantısına gidiyorum. Sonra kısa bir açıklama yapabiliriz. Ama olayı biliyorum. Bir müteahhitin, belediye ve çevre şehircilikteki ilişkilerinden bahisle, çevresinde menfaat temin etmeye çalıştığına dair bilgiler bize geldiğinde, şikayetçi vatandaşlarla birlikte, durumu Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na biz ilettik. Yaklaşık 1 yıllık bir süreç. O aşamadan sonra bir soruşturma yürütülmüş, onun sonucunda bu gelişmeler yaşanmıştır. Biz, olay bize ilk geldiğinde, belediyemizin itibarını korumak adına, durumu savcılığa iletmiştik” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık