Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Belediyeden acil yardım hizmeti..

​​​​​​​Milas Belediyesi acil durumlarda halkın yardımına koşuyor. 2021 yılında Engelli Nakil Aracı ve Hasta Nakil Ambulansı ile 417 sefer yapılmasının yanı sıra Kadın Danışma Merkezi’nde 94 kadın ve 6 çocuğa sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlandı.

Belediyeden acil yardım hizmeti..
  • 22 December 2021, Wednesday 11:50

Milas Belediyesi 2021 yılında yurttaşların yanında olmayı sürdürdü. Pandemi dolayısıyla yaşanan tam kapanma sürecinde hastaların ve hasta yakınlarının transferlerini gerçekleştiren ekipler, yurttaşların mağdur olmasının önüne geçti. Uzman ekipleri ve donanımlı araçlarla yapılan hasta naklinde yaşlı, yatağa bağımlı ve engelli hastalar, Milas Belediyesi araçlarıyla evden sağlık kuruluşuna, sağlık kuruluşundan eve nakledilerek sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor.

“Toplamda 417 Hasta Nakli Yapıldı”

Milas Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarda Hasta Nakil Ambulansı ile ilçe içine 163, il içine 84, il dışına 23; Engelli Nakil Aracı ile ilçe içine 18, ilçe dışına ise 129 hasta olmak üzere toplamda 417 hasta nakli gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle birlikte de Milas Belediyesi vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Ekipler, Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında 271, Bir Ömür Saadet Projesi kapsamında 82 ziyaret gerçekleştirirken Bir Yastıkta Bir Ömür Projesi kapsamında ise 32 aileye evlilik öncesi danışmanlık hizmeti sağladı. Ayrıca ağustos ayında yaşanan yangın felaketinde de ekipler, bölgede yangından etkilenen yurttaşların yanında oldu.

“Kadınların Yanında Olmaya Devam”

Milas Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hem kadınlara hem de 18 yaş altındaki çocuklara ücretsiz olarak sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlanıyor. Kadınların bilgilendirilmesinin hedeflendiği çalışmalarda 2021 yılı içerisinde 41 kadına yüz yüze, 54 kadına telefonla danışmanlık hizmeti verilirken, 6 çocuğa ise pedagojik destek sağlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ise farkındalık yaratmak adına stant açılarak, dağıtılan broşürlerle kadınların bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

“Milas Belediyesi Her Zaman Hemşehrilerimizin Hizmetinde”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, her zaman Milaslıların hizmetinde olduklarını kaydetti. Başkan Tokat, “İlk seçildiğimiz günden bu yana insanımıza hizmet etmeye, çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye gayret gösterdik. Gerçekleştirdiğimiz mahalle ziyaretlerinde olsun, vatandaş buluşmalarımızda olsun her zaman bir hakikati ifade ettim, ‘Milas Belediyesi siz değerli Milaslıların evidir.’ dedim. Hemşehrilerimizden gelen her talebi ilgili müdürlüklerimiz aracılığıyla sonuçlandırmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda hem Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz hem de Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalarımızı gerçekleştirerek yurttaşlarımızın yanında olduk. İlerleyen süreçte de her zaman Milas’ımızın 132 mahallesinde hemşehrilerimizin hizmetinde olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis