Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır

Güllük Muhtarlığı ve Milas Halk Eğitim işbirliği ile vatandaşlar için ilk yardım eğitimi düzenlenecek.

Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır
  • 22 February 2023, Wednesday 10:54

Yaşanabilecek acil durumlarda sevdiklerimizin ve bizzat kendimizin zarar görmemesi için alabileceğimiz önlemlerin başında, ilk yardım uygulamalarını öğrenmek ve ilkyardım becerilerimizi güncel tutmak geliyor. Bu kapsamda Güllük Muhtarlığı’nın girişimleri ile Milas Halk Eğitim Merkezi tarafından Güllük Belediye Toplantı Salonu'nda ilk yardım eğitimi düzenlenecek. Eğitimler bugün ve yarın olmak üzere iki gün yapılacak. Saat 18:30’da başlayacak eğitimler tahmini olarak 3 veya 4 saat sürecek.

MUHTARLIĞA KAYIT YAPTIRILMASI GEREKİYOR

Konu hakkında açıklamada bulunan Güllük Muhtarı Ali Polat, “Deprem ülkemizin bir gerçeği.

Deprem değil, riskli yapılar ve geç yapılan ilk müdahaleler kayıplara neden oluyor. Depremi önlemek ne yazık ki elimizde değil. Ama ona hazırlanmak ve önlem almak elimizde.

Bu düsturla Güllük Muhtarlığı olarak, bir eğitim dizisini sizler için başlatıyoruz. İlk yardımın önemli olduğunu bildiğimiz için bu dizinin ilki ilk yardım eğitimi, daha sonraki eğitimlerimiz de deprem anında ve sonrasına neler yapılmalı ile ilgili olacak.  Güllük Muhtarlığı olarak halk eğitim merkezimizden böyle talebimiz oldu. Talebimiz doğrultusunda halk eğitim tarafından verilecek eğitim; 22-23 Şubat tarihlerinde saat 18.30’da Güllük Belediye Toplantı Salonu'nda yapılacak.” Dedi.

“Bütün vatandaşlarımızı bu eğitime katılmaya davet ediyoruz. İlk yardım eğitimi alsanız bile bu eğitimlerin 3 yılda bir güncellenmesi gerekmektedir” diyen Muhtar Polat, “Katılmak isteyen vatandaşlarımızın muhtarlığımıza başvurmalarını önemle rica ederiz.” Dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık