Binali Yıldırım Milas’taydı

​​​​​​​AKP Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve son başbakan Binali Yıldırım, Milas’ta parti binası açılış töreni ve miting gerçekleştirdi. Konuşmasına fıkralarla başlayan Yıldırım, hükümetin yaptığı yatırımları anlattı. Kendisini karşılayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tan da övgüyle bahsetti.

Binali Yıldırım Milas’taydı

Parti binası açılışı ve Ören Çekek Yeri’ni ziyaret için Milas’a gelen AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Atapark Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. Sıcak havaya rağmen kalabalık bir grubun katıldığı mitingte çok sayıda kişi sıcaktan bayıldı. Yıldırım’ın konuşması öncesinde AKP İlçe Başkanı Emin Çelik, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AKP Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan birer konuşma yaptı.

Miting alanına geldiğinde vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılanan Yıldırım, kürsüye çıktığında ilk olarak iki ayrı fıkra anlattı.

Ülke ve dünya gündemine ilişkin bir dizi açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Eğer barış görüşmeleri bugün Türkiye’de yapılıyorsa, her iki ülkenin heyetleri ve BM, güvenli tahıl koridorunu Türkiye’nin açmasını istiyorsa, bu Türkiye’ye, Türk Milletine olan güvenin göstergesidir.” dedi.

Yıldırım, “Son 20 yıl içerisinde ülkeyi bir baştan bir başa imar etmekle kalmadık; ulaşımda, iletişimde, sağlıkta, eğitimde, sanayide, ticarette geliştirdik. Türkiye, bu aziz milletiyle; vatanını, toprağını, milletini seven milletiyle her türlü sıkıntının üstesinden gelecektir. İnşallah 2023’e de, Cumhuriyetin 100. Yılına da aynı başarıyla taşımayı hedefliyoruz. Buna kararlıyız. Birlikte başaracağız. Milas, 2023’e hazır mısınız?” diye konuştu.

Yıldırım, “Siz 6’lı masanın bir vaatte bulunduğunu duydunuz mu? Mesela Milas’a AK Parti, 65 kilometre bölünmüş yolun üzerine 365 kilometre yeni yol yaptı ve böylece bölünmüş yol miktarı 450 kilometreye yaklaştırdı. Havayolunu halkın yolu yapacağız. 210 milyon yolcuya ulaşmış hava yolunu 310 milyona çıkaracağız. Bunu duydunuz mu? 225 milyara çıkmış ticaretimizi, ihracatımızı 400 milyara çıkaracaklarını söylediler mi? Dedikleri tek şey var. Recep Tayyip Erdoğan insin de, ne olursa olsun...” ifadelerini kullandı.

Yıldırım açıklamalarının devamında, “Tabi ki, bazı zorluklarımız bazı sorunlarımız olabilir ama emin olun ki, sorunların çözümü de AK Parti’den geçiyor, Recep Tayyip Erdoğan’dan geçiyor. 20 yıldır girdiğimiz her seçimde alnımızın akıyla çıktık, gireceğimiz 16. seçimde de yine siz asil milletin desteğiyle, sizleri mahçup etmeyeceğiz.” dedi.

Son 20 yıl içersinde Türkiye’nin her tarafında dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldiklerini belirten Yıldırım, “Bu süreçte Muğla’yı ihmal etmedik. Muğla şu anda 6 milyar lira yol projeleri; Söke-Milas yolu, Söke-Milas ayrımı, Labranda-Karpuzlu yolu, Tarihi Sarıçay Köprüsü’nün restorasyonu, Boğaziçi Balıkçı Barınağı, Ören ve Turgutreis marinaları. Güllük Limanı. Ben daha yeni bakandım. Güllük’te de belediye başkanı M. Yavuz Demir. Beni ısrarla Güllük’e davet etti. Gittim, acaba ne var diye... Beldenin girişinde bir toz, bir duman, bir kirlilik... Göz gözü görmüyor. Biraz daha ileride iskele var, feldspat yüklüyorlar. Maalesef şehir tozlarla kaplanmış. Anlaşıldı dedim. Öyle bir organizasyon yapmış ki, millet meydanlara taşmış. Hep bir ağızdan, ‘Biz Güllük’te artık nefes almakta zorlanıyoruz. Güllük’ü bu pislikten kurtarın’ diye sesler geliyor. Orada karar verdik. Limanı şehrin dışına taşıdık. Şimdi oradan çok güzel de ihracat yapılıyor.”  dedi.

YILDIRIM’DAN BAŞKAN TOKAT’A ÖVGÜ

Yıldırım, kürsüye çıkarak kendisini dinleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a övgü dolu sözler söyledi. Yıldırım, “Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarından dolayı. İşte görüyorsunuz. Millete hizmet olunca siyaset teferuattır. Esas olan hizmettir. İçinde hizmet olmayan siyaset ne işimize yarar?  Ben İzmir Milletvekiliyim. İzmir’de de belediyemiz CHP’lidir. Ama biz İzmir’e hizmet yaparken asla ve asla hangi partiden olduğuna bakmadık. Hizmet millet için, insan içindir. Hizmetleri yapa yapa bugünlere geldik.” diye konuştu.

Binali Yıldırım ve AKP’li heyet, daha sonra kurdeleyi keserek yeni parti binasının açılışını yaptı. Yıldırım, Ören’de yapımı devam eden çekek yerini ziyaret etmek için miting alanından ayrıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık