Bir rekor daha!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Bir rekor daha!

İlçemiz Milas’ta, önceki gün 5 bin 586 öğrenciyle kırılan ‘Topaç Çevirme’ Dünya Rekorunun ardından dün ikinci bir rekor denemesi daha yapıldı ve bu kez, 2 bin 791 öğrenci tarafından oluşturulan ‘Balık Figürü’ ile yine bir ‘ilk’e imza atıldı.

Türkiye’de denizde ve toprak havuzda kültür balığı üretiminin ilk kez yapıldığı yer olan ilçemizde, Milas Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında yaklaşık 3 bin kişiyle balık figürü oluşturularak Guinness rekoru kırıldı.

Milas’ın kültür balıkçılığı alanında en büyük üretici olduğunun bilinmesini sağlamak, balıkçılık konusunda Milas’ı bir marka haline getirmek, Milas’ın adını Guinness Dünya Rekorları Kitabına Balıkçılık ve Çocuk Oyunları alanlarında yazdırmak, Milas’ın uluslararası boyutta tanıtımını sağlamak adına düzenlenen festival ve Çocuk Oyunları Şenliği bütün hızıyla devam ederken, Milas olarak ikinci bir rekor denemesi yapıldı.

6 ülkeden gelen 45 öğrencinin katıldığı rekor denemesi Milas Şehir Stadı’nda gerçekleşti.

Öğrenciler, tek tek barkot numaraları okunarak sahaya alındı. Tüm hazırlıklar tamamlandığında verilen start ile 5 dakika boyunca öğrenciler kıpırdamadan beklediler. Havadan ve yerden kamera çekimleri, Guinness Kuruluşu’nun Türkiye temsilcileri ve hakemler nezaretinde yapılan denemenin sonucu, kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından yapılan açıklama ile ilan edildi.

Rekor denemesi sonrasında kısa bir açıklama yapan Guinness Kuruluşu Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural; “2791 kişinin katılımıyla güzel bir rekor denemesi yapacağız. Bu rekor denemesi ilk 250 kişinin katılımıyla yapıldı, fakat bu sayı daha önceleri geçilmişti. Buradaki herkes çok güzel ve büyük bir fedakarlık yapıyor” dedi.

Yapılan etkinlik ve rekor denemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, Milas’ın tanıtımı ve marka değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla festivali düzenlediklerini belirterek, “Festival kapsamında çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bugün de güzel bir rekor denemesi gerçekleştirdik. Guinness temsilcileri de buna şahitlik etti. Ancak nihai sonuç daha sonra bizlere belgelendirilerek bildirilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da değişik etkinliklerle festivalimizi sürdüreceğiz” dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, “Misafir ülke çocukları ile Türk çocuklarının oyun arkadaşlıkları kurarak birbirlerini tanımalarına ve yetişkinlikte önyargı ve olumsuz duygulardan uzak kalmalarına imkân ve zemin oluşturmayı, misafir öğrenci ve öğretmenlerin Türkiye ile ilgili izlenimlerini geliştirmek amacıyla Milas’ta Milas Kaymakamlığı öncülüğünde 12 Mayıs tarihinde başlatılan 1. Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında bugün Milas Şehir Stadyumu’nda Guinness rekor denemesi yapıldı. Milas, gelecekte önemli bir marka değeri taşıyan bir ilçe konumuna gelecektir” diyerek, Festival ve Çocuk Oyunları şenliğine emek veren herkesi kutladı ve teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık