Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bir tarafta deniz, bir tarafta ormanlık alan, ortasında kaçak yapı”

MİLAS GÖKBEL’DE KAÇAK TAŞ VİLLA YIKILDI

Bir tarafta deniz, bir tarafta ormanlık alan, ortasında kaçak yapı”
  • 08 October 2022, Saturday 11:51

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin detaylı incelemesi sonucu kaçak yapı olduğu tespit edilen Gökbel Mahallesi’ndeki taş ev, Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Geçen seneki yangınlarda büyük zarar gören Gökbel Mahallesi Molla İbrahim Koyu’nda, ormanlık alan içerisine deniz manzaralı olarak yaklaşık 300 m2’lik bir alana izinsiz inşa edilen taş evin yıkımını yapan ekipler, bundan sonraki süreçte de kaçak yapıların tespit ve yıkım çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

“ORMANLARIMIZ YANDI, YEŞİLİMİZ YOK OLDU”

Çevresi mavi ve yeşil ile bezeli Milas’ın güzelliklerine sahip çıkmak ve doğal dengeyi korumak için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bildiğiniz üzere ciğerlerimizin yandığı, yeşilimizin yok olduğu çok büyük bir yangın yaşadık. Şu anda tek bir isteğimiz var, yok olan ormanlarımızı yeniden yeşertmek. Bu noktada doğamızın tahribatına neden olacak kaçak uygulamalarla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.

“YAŞANAN YANGIN FELAKETİ SONRASI KAÇAK YAPIYA ASLA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde sakin ve huzurlu yapısıyla bilinen Çökertme Mahallesi’nde kaçak inşa edilen on adet betonarme yapının yıkımının yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Tokat, “Bir tarafta deniz, bir tarafta yanan ağaçlarımızla sızım sızım sızlayan ormanlık alan, tam ortasında da kaçak yapı. Yaşanan yangın felaketi sonrası kaçak yapıya asla göz yummayacağız. Milas’ımızın kaçak binalar arasında boğulmasını engellemek için vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Geleceğimize, doğamıza, güzelliklerimize birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.

YIKIM ÇALIŞMALARI ZEYTİNLİKUYU’DA DEVAM EDECEK

Kaçak yapılarla mücadelenin, önümüzdeki hafta Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu Mevkii’nde denize sıfır inşa edilen ona yakın binanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü´ne bağlı ekipler tarafından yürütülecek yıkım çalışmaları ile devam edeceği belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis