“Biz, Merkez Birlik olarak Milas’a gıpta ile bakıyoruz!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Biz, Merkez Birlik olarak Milas’a gıpta ile bakıyoruz!”

Milas Süt Üreticileri Birliği’nin 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi… Genel Kurulda, Birlik üyelerine hitaben bir konuşma yapan Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Bizim tüm çabamız, amacımız sizlerin biraz daha kazanması için” dedi…

Milas Süt Üreticileri Birliği’nin 2016 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı dün saat 11’de Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonunda, Birlik üyelerinin yanı sıra kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığı’na Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş’ın, divan üyelikleri ve katipliğe ise Hüseyin Kutluca, Salih Topuz, Hakkı Dörtyollu, Halil Çiftçi, Serkan Bayındır’ın getirilmesinin ardından genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle başladı.

 

En iyi hizmeti vermeye

çalışıyoruz

Daha sonra kürsüye gelen Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, zamanın çok çabuk geçtiğine dikkat çekip 2007 yılında kurulan Milas Süt Birliği’nin günde 25 ton süt toplarken, günümüzde artık 150 ton süt toplamaya başladığını ifade ederek, “Sizlere hizmet verirken bizlerin de hataları kusurları oluyor. 60 personelle yaklaşık 3 bin kişiye aynı anda yem dağıtırken veya süt toplarken hata yapmamak mümkün değil. Bu hataları en aza indirmeye çalışıp en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hatalarımız için sizlerden özür diliyoruz” dedi.

 

Çabamız sizlerin biraz

daha kazanması için

Konuşmasında daha sonra, süt toplama çalışmalarının yanı sıra aylık 50 bin çuval yem dağıttıklarını, yem dağıtımı sırasında bazı sorunların yaşandığını ve üyelerin bu duruma tepki gösterdiklerini ifade eden Gezgin, “Üyelerimize 50 bin çuval yem dağıtıyoruz. Yapılan ticari düzenlemelerle de bazı sorunlar yaşamaya başladık. Bu 50 bin çuval yemi aynı gün içinde dağıtmak mümkün olmuyor. Üreticilerimiz de haklı olarak eleştiriyor. Bu dağıtım işini tam yapamıyoruz. Ama bazı üyelerimizin bu konuda biraz daha duyarlı olması lazım. Sizlerin de yem dağıtım çalışmalarına destek vermesi gerekiyor. Bazen gidip tüccardan bile yem alan arkadaşlarımız oluyor. Bizler size para kazandırmayalım mı? Bizim tüm çabamız, amacımız sizlerin biraz daha kazanması için. Yemlerin kalitesi ile ilgili şüphesi olan üyelerimiz de oluyor. Bizler, belirli aralıklarla yemlerin tahlillerini de yaptırıyoruz” dedi.

 

Kaliteli sütün her zaman

pazarı vardır

Bazı üyelerin de üretim aşamasında yönetimin çok fazla baskı kurmasından şikayetçi olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Başkan Gezgin, “Bu Birliğe süt verecek adam, kaliteli süt üretecek. Kaliteli sütün her zaman pazarı vardır. Bizim sütümüz şu anda 1.10 liradan satılırken yakın yerleşim yerlerinde 0.80 kuruşa satılıyor. Bazı eleştirileri yaparken insaflı olmak lazım. Ben bu Birlik için günümü, zamanımı harcıyorum. Birlik üyeleri için ferdi kaza sigortası yaptırdık. Bir arkadaşımız kaza geçirdi, yaşamını yitirdi. Bu sigorta sayesinde ufak da olsa aileye katkı sağlandı. Bu kötü bir çalışma mıydı! Selimiye’den bir arsa aldık. Bir projemiz var. Devletin verdiği destekle de projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 1 buçuk milyon liralık bir yatırım. Yarısını devlet karşılayacak. Niye Selimiye’ye yapılıyor diye eleştirenler var. Arkadaşlar, Selimiye’deki de bizim üyemiz değil mi? Ben kimseye karşı ayrımcılık yapmam, bunun eleştirisi olmaz” dedi.

 

Eleştirilerin dozuna

dikkat edelim

Konuşmasının sonunda bazı birlik üyelerinin eleştirileri nedeniyle sitemde bulunduğunu dile getiren Başkan Gezgin, “Biraz sizlere sitem ettim ama eleştirirken biraz dozuna dikkat edin. Bizleri ve yönetimi yıpratmak için bizleri eleştiriyorsanız bu eleştiri olmaz zaten. Ben ülkemi, sizleri seviyorum. Beni dinlediğiniz için sağolun var olun” dedi.

 

Milas’a gıpta ile bakıyoruz

Başkan Gezgin’in yaptığı konuşmanın ardından söz alarak kısa bir konuşma yapan Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş ise, “Günlük 150 ton süte ve aylık 50 bin çuval yeme hükmeden başka Birlik göremiyorum. Biz, Merkez Birlik olarak Milas’a gıpta ile bakıyoruz. İnsan olarak maalesef elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz. Halinize şükredin. Beterin beteri var. Elinizdeki değerin kıymetini iyi bilin. Günlük 150 ton süt, aylık 50 bin çuval yemin altına imza atmak her babayiğidin harcı değildir. Var olanın kıymetini bilmek erdemliliktir” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından genel kurul, gündem maddelerinin görüşülmesiyle sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık