Boğaziçi’nden iyi haberler ...

​Boğaziçi, ilçemizin çok özel köşelerinden biri. Tuzla Sulak Alanı ve denizle buluşan her yeri çok özel güzelliklere sahip olan Boğaziçi, biryandan da ‘tarihsel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Boğaziçi’nden iyi haberler ...

Boğaziçi, ilçemizin çok özel köşelerinden biri. Tuzla Sulak Alanı ve denizle buluşan her yeri çok özel güzelliklere sahip olan Boğaziçi, biryandan da ‘tarihsel zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

 

Boğaziçi Kavşağı

güvenli duruma getirildi

Milas-Bodrum karayolu üzerindeki ‘Boğaziçi Sapağı’nın ‘Boğaziçi Kavşağı’ durumuna dönüştürülmesi çalışmaları tamamlandı.

Boğaziçi’ne karayolu ulaşımında en önemli noktalardan biri olan Milas-Bodrum karayolu ile Boğaziçi Köyü yolunun buluştuğu ve yıllardır birçok can yakan kazaların meydana geldiği ve iyileştirilmesi yönünde yoğun talepler olan Boğaziçi Kavşağı ile ilgili olarak çalışmalar ‘mutlu son’a ulaştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca 12  Mart Cumartesi günü kavşakta yeni düzenlemeye göre başlatılan asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal, “Yıllardır çözümünü talep ettiğimiz bu sorunumuzun da çözüldüğünü görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu konuda sesimizi, çığlığımızı duyuran siz değerli basın mensuplarına ve sesimizi duyan, harekete geçen tüm ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Boğaziçi’nden

diğer iyi haberler

Köksal, ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Mart 2016 Çarşamba günü düzenlenen Muhtarlar bilgilendirme toplantısında Boğaziçi’ne 2016 yılı yatırım programında yapılacak çalışmalarla ilgili ‘iyi haberler’ içeren bilgiler verildiğine dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat, Büyükşehir daire başkanlarımız, Milas Belediyesi Meclis Üyelerimiz, Milas Belediyemiz hizmet birim amirlerimiz, Oda başkanları ile basın mensuplarının katıldığı çok verimli geçen toplantıda,

 

MUSKİ

MUSKİ Genel Müdürümüz Sayı Baki Ülgen, Boğaziçi su projesi için gerekli ödeneğinin ayrıldığını, projenin Boğaziçi’nin yanısıra Kuyucak, Meşelik, Dörttepe ve Kemikleri de kapsayacağını, Sazköy’de bu proje için 4. içme suyu kuyusunun açıldığını, Sağlık Bakanlığı’nca yapılan tahlilde kaliteli içme suyu değerlerinin tesbit edildiğini, isale hattı projesinin bitmek üzere olduğunu, Boğaziçi’nin eski köy merkezindeki 1.200 metre şebeke hattının da yenileneceğini, projenin kısa süre içinde ihalesinin yapılması ile 2016 yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi” dedi.

 

Fen İşleri Daire Başkanlığı

Köksal, Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç’ın da, 2016 yatırım programında, Boğaziçi’nin, Milas-Bodrum karayolundan itibaren sıcak asfalt döşeme çalışmasının Mayıs ayına kadar yapılacağını, ayrıca Tuzla deniz geçişine koruma bariyeri (korkuluk) yapılacağını açıkladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Ulaştırma Daire Başkanlığı

“Ulaştırma Daire Başkanımız Sayın Alper Kolukısa, yapılacak olan Boğaziçi yol güzergahında yol şeritleri, trafik uyarı levhaları, yol boyu gece görüş ışıldakları ve virajlara aynaların konulacağını belirtmişlerdir. Boğaziçi sakinleri olarak başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’e, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, MUSKİ Genel Müdürümüz Sayın Baki Ülgen’e, Fen İşleri Daire Başkanımız Sayın Hida Kılıç’a, Ulaştırma Daire Başkanımız Sayın Alper Kolukısa’ya, desteklerini esirgemeyen tüm daire başkanlarımıza ve büyükşehir çalışanlarına, Milas Belediyemizin birim amirleri ile çalışanlarına ve emeği geçen tüm ilgililere çok çok teşekkür ediyoruz. Boğaziçi sizlerin yaptığı eserleri asla unutmayacak.”

 

Milas Belediye

Başkanlığı’nca

Muhtar Köksal ayrıca, geçtiğimiz yıl muhtarlık olarak yaptıkları başvuru üzerine Milas Belediye Başkanlığı’nca Siteler bölgesinin ulaşım sorununu çözmek için Mersinlikuyu istikametinde Doktorlar Sitesi bağlantılı yol çalışmasının başlatılacağını bildirdi.

 

Elektirik altyapı çalışmaları ve yol aydınlatmaları

Köksal son olarak da, TEDAŞ-Aydem işbirliği içinde Boğaziçi eski köy merkezinin elektrik altyapısının tamamen yenilenip sahil bandında hattın yeraltına alınması yönündeki çalışmaların Mayıs 2016 itibariyle tamamlanacağını belirtip “Aydem ekipleri çalışmalara başladı. Yine, Mersinlikuyu istikametinde enerji nakil hattı döşenip sokak aydınlatması çalışmaları yapılacak. Milas-Bodrum karayolu ile Boğaziçi eski köy merkezi arasındaki anayolda da aydınlatma çalışması yapılacak. Aynı güzergahta telefon hatları yeraltına alınıp fiberoptik hat döşeme çalışmaları da Mayıs ayına dek bitirilecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık