Bosna Sancak Derneği’nden Milas’ta hatıra ormanı

​​​​​​​Temmuz-Ağustos aylarında yaşanan orman yangınlarında mağdur olan bölge halkına 100 bin liralık bağışta bulunan Türkiye Bosna Sancak Derneği, şimdi de Milas’ın Akyol Mahallesi’nde 12 bin 500 fidan dikti. 

Bosna Sancak Derneği’nden Milas’ta hatıra ormanı
  • 28 February 2022, Monday 10:01

Türkiye Bosna Sancak Derneği, Milas’ın Akyol Mahallesi’nde oluşturulacak orman için 12 bin 500 fidan dikerek can suyunu verdi. 21 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen fidan dikim töreninde 12 futbol sahası büyüklüğündeki alana fidanlar dikildi. 

28 Temmuz - 12 Ağustos tarihleri arasında Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki orman yangınlarında binlerce hektar alanın kül olduğunu hatırlatan Türkiye Bosna Sancak Derneği, “85 bin futbol sahası büyüklüğündeki zenginliğimizi alevlere teslim eden şehirlerimizin acısına ortak, bölge insanımızın zorluklarına da bir nebze merhem olabilmek için Türkiye Bosna Sancak Derneği olarak harekete geçtik. 19-20-21 Ağustos tarihlerinde bölgede temaslarda bulunan yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetimiz yangın nedeniyle mağdur olan ailelere 100 bin liralık nakdi destek sağladı. Ayrıca başlatılan kampanya ile bir hatıra ormanı oluşturulması için 12 bin 500 fidan temin edildi. Muğla Bölgesi Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak ile yürütülen ortak çalışmayla Milas ilçesine bağlı Akyol Mahallesi'nde karar kılındı.” denildi.

Yetkililerin hazırlık çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte 100 dönümlük yani yaklaşık 12 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda fidanların dikim işlemi gerçekleştirildiğini belirten Bosna Sancak Derneği yetkilileri, “Fidan dikmek ve can suyu vermek için 20 Şubat Pazar günü İstanbul'dan yola çıktık. Başkanımız Muhammed Sancaktar, Prof. Dr. Sedat Ziyade, Refik Demirok, Şevket Haliloğlu, Muammer Bayraktar, Hüseyin Ağaoğlu ve Dr. Yasin Güler'in yer aldığı ekibimiz 21 Şubat Pazartesi günü Milas Akyol Mahallesi'ndeki Türkiye Bosna Sancak Derneği Hatıra Ormanı'ndaki törene katıldı. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ve yöre insanlarıyla birlikte fidanlar dikildi, can suları verildi.” dedi.

Fidan bakımının Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirileceği bölgenin orman görünümüne 5-6 yıl içinde kavuşması bekleniyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık