“Bu değişiklik sadece bir kişiyi güçlendiriyor”

Oktay ÇAYIRLI -

“Bu değişiklik sadece bir kişiyi güçlendiriyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, geçtiğimiz hafta sonu hem ilçemiz merkezinde hem de kırsal mahallelerde ziyaretler gerçekleştirdi… Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilerin aktarıldığı ziyaretler sırasında referandum konusuna da değinildi… Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “16 Nisan’dan sonra cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve milletvekillerimiz değişmeyecek. Bunu bir seçim gibi görmemek lazım. Bizim birbirimizi kırmaya kavga etmeye zamanımız yok. Kimseyi kırmadan kavga etmeden birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekli. Hayır diyecek olanında Evet diyecek olanında bizim başımızın üzerinde yeri var” derken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kontrolsüz gücün güç olmadığına değinen Başkan Tokat ise; “Bu kadar yetkinin bir kişide toplanması doğru değil. Halk arasında bir deyim vardır, beşer şaşar derler. Yeni anayasa ile Türkiye’nin güçleneceğini, ekonominin düzeleceğini, terörün biteceğini söylüyorlar. Ancak oylanacak 18 madde arasında bunlara ilişkin bir tek kelime geçmiyor. Bu değişiklik sadece bir kişiyi güçlendiriyor” dedi…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Tokat’ın hafta sonu ziyaret adresi Baltalıkapı Pazarı, Ortaköy, Akkovanlık, Olukbaşı, Çallı ve Kayabaşı mahalleri oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve Meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde Gürün ve Tokat kırsal mahallelere yapılması planlanan 2017 yatırımlarını anlattı.

Sabah Baltalı kapı pazarında pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbetin ardından Kırsal mahallelere geçen, mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Dr. Osman Gürün ve Muhammet Tokat mahalle kahvelerinde vatandaşlara Büyükşehir ve Milas Belediyesinin çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

 

Sizlere içilebilecek düzeyde su sağlayacağız

2017 yılı içerisinde kırsal mahallere 156 kilometre yol yapılacağını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün;  Akkovanlık, Ortaköy mahalleleri içerisinden geçen ve kamyonların yoğun kullandığı yolun mahalle halkı açısından sıkıntı yarattığını biliyoruz. Valiliğimiz, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma başlattık. Kamyonlar için ayrı bir yol yapma çalışmalarımızın sonuna geldik. Artık mevcut yol sadece normal araçların kullanımında olacak. Diğer bir sorunda su ile ilgili. Saniyede 8 m3 kapasiteli yeni kuyularımızı açtık. Açtığımız bu kuyularda yüksek oranda demir hidroksit mevcut. Yapağımız arıtma sistemi sayesinde bu sorunu da ortadan kaldıracağız ve sizlere içilebilecek düzeyde su sağlayacağız. Bununla ilgili raporlarımızı Halk Sağlığı müdürlüğümüze verdik, onay çıkması durumunda 3 ay içerisinde suyunuz çeşmelerden akacak” dedi.

 

Kısıtlı bütçemize ve sıkıntı içerisinde olmamıza rağmen

Gürün’ün ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise “2016 yılında başladığımız kırsal yatırımların ilk etabını tamamladık. 2017 yılı içerisinde ikinci 2018 yılında da üçüncü etabını tamamlayacağız. Yaptığımız çalışmalarda mahallelerimizdeki memnuniyet seviyesini en üst düzeye çıkarttık. Kısıtlı bütçemize ve sıkıntı içerisinde olmamıza rağmen kırsala olan yatırımlarımızı hiç aksatmadık, bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

 

Bunu bir secim gibi görmemek lazım

Ziyaretler sırasında Gürün ve Tokat’ın gündeminde 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum da yer aldı.

Bunun bir seçim olmadığını belirten Gürün; “16 Nisan’dan sonra cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve milletvekillerimiz değişmeyecek. Bunu bir seçim gibi görmemek lazım. Bizim birbirimizi kırmaya kavga etmeye zamanımız yok. Kimseyi kırmadan kavga etmeden birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekli. Hayır diyecek olanında Evet diyecek olanında bizim başımızın üzerinde yeri var. Bu anayasa değişikliği aceleye getirilmiş bir değişiklik. 2019 yılında yürürlüğe girecek bir değişiklik için neden acele ediyoruz. Bizim terör, savaş, ekonomi gibi büyük sorunlarımız var. Bunları konuşup düzeltmemiz gerekirken referandumu konuşuyoruz. Bu sorunları aşalım sonra oturup anayasa değişikliği üzerinde konuşuruz, belki bir noktada anlaşırız o zaman secime de gerek kalmaz” dedi.

 

Bu kadar yetkinin bir kişide toplanması doğru değil

Kontrolsüz gücün güç olmadığına değinen Başkan Tokat ise; “Bu kadar yetkinin bir kişide toplanması doğru değil. Halk arasında bir deyim vardır, beşer şaşar derler. Yeni anayasa ile Türkiye’nin güçleneceğini, ekonominin düzeleceğini, terörün biteceğini söylüyorlar. Ancak oylanacak 18 madde arasında bunlara ilişkin bir tek kelime geçmiyor. Bu değişiklik sadece bir kişiyi güçlendiriyor. Ben 16 Nisan’da sandıktan Hayır çıkacağına inanıyorum ve Türkiye için hayırlısını olmasını diliyorum” dedi.

 Aynı zamanda Akkovanlık mahallesinde bir düğüne katılan Gürün ve Tokat yeni çiftlere Bir yastıkta bir ömür diledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık