“Bu suç hepimizin, bu utanç hepimizin”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

“Bu suç hepimizin, bu utanç hepimizin”

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, son günlerde artan ve Türkiye gündeminin ilk sırasına oturan ‘çocuk istismarları’ ve ‘kaybolan çocuklar’ konusunda hükümete yönelik çok sert bir açıklama yaptı. Perçin; “Bu suç hepimizin, bu utanç hepimizin, bu acı, bu öfke hepimizin. En azından bundan sonrası için çaresiz olmadığımızı bilmek en doğal hakkımız” diyerek, toplumda duyulan öfkeyi dile getirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin’den, son günlerde toplumda infial yaratacak noktaya ulaşan; ‘kaybolan çocuklar’ ve ‘çocuk istismarları’ konusunda, bugüne kadar bir türlü gerekli önlemleri almayan, gereken yasaların bir türlü çıkarılmasını sağlayamayan hükümete yönelik çok sert ve bir o kadar da anlam yüklü bir açıklama geldi.

Perçin tarafından yapılan açıklama şöyle:

İsterdik ki ülkemizdeki kitap okuma oranı olsun bu. İsterdik ki olimpiyatlardaki başarılarımızı yansıtsın rakamlar.

 

İsterdik ki üretimimizi anlatsın sayılar ...

Ancak; utanç ve öfkeyle belirtmek zorundayız ki Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’nın 2017 yılında yazılı basında yer alan “Türkiye’de çocuk istismarı ile ilgili açılan dava sayısı” bütün bunlar!

Toplumun her alanında karşımıza çıkan yozlaşma zincirinin en acı halkası bu. Çocuklarımızın geleceğinden endişe duymak bile bir lüks hepimiz için. Çünkü çocuklarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz artık. Çocuklarımızın gülme hakkını, oyun oynama hakkını, çocukluk hakkını ve belki de en önemlisi yaşama hakkını koruyamıyoruz, gözetemiyoruz!

Meclis’te sunulan önergeler, milletvekilliği sıfatı anne babalığından daha ağır basanlar tarafından reddediliyor!

Ve şunu da belirtmeliyiz: ‘Küçüğün rızası’ oyun oynarken vardır ve çocuklar sadece düşüp dizleri kanadığında bir kereden bir şey olmaz!

Ve tüm bu yaşananlardan daha korkunç olan da, yaşananları önlemekle yükümlü olanların utanmıyor oluşu! Vicdanlarının askıda oluşu! Biat etmekten fırsat bulup ülkenin en korkunç olayına çözüm bulamıyor oluşu! En gereksiz yasaların ışık hızıyla çıkarılabildiği bir ortamda çocuklarımızı güvence altına alacak yasal düzenlemenin halâ ve inatla çıkarılamıyor oluşu!

Artık yeter!

Çözüm istiyoruz.

Küçücük bedenlerin yaşadıkları iğrençliklerin son bulduğu yer toprak olmamalı!

Devlet denetiminin olmadığı yurtların, güvenliğin sağlanamadığı sokakların, -tenzih ederek- sapkın zihniyetli sözde eğitimcilerle dolu okulların, en güvenli yer olmaktan/yuva olmaktan çıkan evlerin, en güvenilir insanlar olması gereken babaların/ağabeylerin yaşattığı vahşetin sonu gelmeli artık!

Tacizcilere, tecavüzcülere, katillere; çocuğa/kadına/hayvana zarar veren her kimse aldıkları cezalar ödül olmaktan çıkmalı artık!

Bu suç hepimizin, bu utanç hepimizin, bu acı, bu öfke hepimizin.En azından bundan sonrası için çaresiz olmadığımızı bilmek en doğal hakkımız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, tüm valilikler, tüm yerel yönetimler, tüm sivil toplum örgütleri, siz, biz, onlar, hepimiz… Taşın altına elimizi koyma vakti çoktan geçti ama yine de son bir umut, bu sorumluluk hepimizin.Çağrımızdır, caniler cezalarını almadıkça, bu kirli zihniyet temizlenmedikçe huzur bulmamalı hiç kimse.

“Çalıyorum kapınızı,/ Teyze, amca bir imza ver./ Çocuklar öldürülmesin,/ Şeker de yiyebilsinler!”

 

 

Artık yeter!

 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ardından CHP Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

 

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Hükümetin görevi, çocuklarımıza sahip çıkmak, büyütmek ve güvenilir bir ortam sağlamaktır. Önemli sorumluluklarından biri de budur ancak her sabah çocuklara karşı yapılan cinsel istismar haberleriyle uyanıyoruz. Süt kokan bebelerimiz kayboluyor, istismara, tacize ve dilimiz varamasa da tecavüze uğruyor.Hangi vicdan hangi düşünce bunların önünü açar?Bugünün bebekleri yarının anneleri olduğunda da yine taciz ve tecavüz ile karşılaşıyorlar. Yetmiyor, şiddet görüyorlar… Yetmiyor alçakça öldürülüyorlar.İnsanlığından nasibini bile almamış bu kişiler halen sokakta elini kolunu sallayarak gezmekte, devlet nezdinde cezalandırılmadan suç işlemeye devam etmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak derhal yasa çıkarılması ve yetkilileri derhal önlem almaları konusunda uyarıyoruz. Artık yeter! Çocukların bu hale gelmesine göz yuman, onlara çanak tutan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Devletin görevi söylemleriyle ayrıştırıcı olmak değil, birleştirici olmaktır.Tecavüzcüleri aklamak değil, onlara ceza vermektir.Bu bağlamda çocuklar için oluşturulan vakıflar derhal takibe alınmalı, çocukların gelişimi için okul öncesi kurumlara ve ailelere eğitimler verilmelidir.

Yıllardır göz yumulan ve hiçbir şekilde önlem alınmayan bu tür cinsel istismar ve tecavüzlere karşı artık birlik olma zamanıdır.

Bu yapılanlar siyaset üstü bir şeydir. O yüzden herkes elini taşın altına koymalı ve yıllardır kadınlarımıza ve maalesef ki artık çocuklarımıza yapılan bu tür saldırılara karşı cevap verilmelidir. Erkek egemen toplumun yarattığı bu vahşet bir an önce son bulmalı, eğer devlet yetkilileri görevlerini yapmıyorsa derhal görevlerinden istifa etmeli ve hatta yargılanmalıdır...

Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bugüne kadar yapılan bu vahşetlere sessiz kalmayacak, ‘9 yaşında evlenilebilir’, ‘babası kızına karşı haz duyabilir’ diyen gerici zihniyete karşı, bu ülkenin ilerici ve aydın gençleri olarak, sonuna kadar, her zaman takipçisi olacağız.

Hükümeti de bu konuda TBMM’nden  yasa çıkarmaya çağırıyoruz. Suçlulara en ağır şekilde ceza verilmesi için elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık