Bugün ve yarın Milas’ta toplanıyor

A.Kemal KAŞKAR -

Bugün ve yarın Milas’ta toplanıyor

Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) 21. Genel Kurulu, 25-26 Şubat 2017 tarihlerinde Milas Belediyesi ve Milas Kent Konseyi ev sahipliğinde toplanıyor. Prof. Dr. Emre Bağce ve Prof. Dr. Ruşen Keleş’in konuşmacı olarak katılacakları platform Milashan Otel’de yapılacak.

‘TKKP Milas Buluşması’na, yaklaşık 60 Kent Konseyini temsilen 120 civarında katılım bekleniyor.

 

Gündem

Bugün saat 09’da katılımcıların kayıt işlemleriyle başlayıp saat 10’da açılış, sunuş konuşmaları ve Milas tanıtımlarıyla sürecek olan programda saat 11:30’dan itibaren Kartal (İstanbul), Milas, Süleymanpaşa (Tekirdağ) ve Odunpazarı (Eskişehir) Kent Konseyleri başkanlarından oluşan Divan Kurulu ve Sonuç Bildirgesi Komisyonu oluşturulacak ve Platforma yeni katılan Kent Konseylerinin tanıtımı yapılacak.

 

‘Kent Konseylerinin

yeri ve rolü’

Saat 13:30’dan itibaren, ülkemizin öncelikli gündem konusu olan ve TBMM’nde 339 oyla kabul edilerek Nisan ayının ilk yarısında referanduma taşınan ‘Anayasa Değişiklik Süreci’nde ‘demokratik katılım’ bakımından herhangi bir yer ve rol alamayan Kent Konseylerinin durumu görüşülecek.

Bu bölümde tartışma başlığı, “Kent Konseylerinin Anayasa Değişikliği Sürecinde Yeri ve Rolü ne olmalıydı?” olacak. Bu bölüme konuşmacı olarak, Prof. Dr. Emre Bağce katılacak.

Bu başlık altında; “Anayasa Değişikliği Sürecinde uygulanacak yöntem ne olmalıydı?” ve “Kent Konseyleri ve Anayasa Değişikliği Süreci ilişkisinde, katılımcı demokrasi perspektifinde içerik, dayanak ve bağlam ne olmalıydı?” soruları ekseninde iki ‘Atölye Tartışma Grubu’ oluşturulacak.

 

Yarın

Platform buluşmasının ikinci ve son günü, saat 09:30’dan itibaren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğal Sit Alanları ile ilgili Yönetmelik değişikliğinin olası sonuçları, bölgelere göre oluşturulacak Atölye Gruplarınca tartışılacak. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu raporunun sunumunun da yapılacağı toplantının bu bölümüne konuşmacı olarak Prof. Dr. Ruşen Keleş katılacak.

 

Milas Kent Turu

Buluşma, ‘Genel Kurul Sonuç Bildirgesi’ne son şeklinin verilip açıklanmasının ardından, saat 14:30’dan itibaren, ‘Gümüşkesen ve Hekatomnos anıt mezarları ile Baltalı Kapı’dan oluşan Milas kent merkezi tanıtım turuyla sona erecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık