​​​​​​​“BUNUN ADI FIRSATÇILIKTIR!..”

Kamu bankalarının emlak sektörünü canlandırmak için oldukça düşük faizli kredi olanağı sağlaması sonrasında emlak fiyatlarında ciddi artışlar meydana gelmesi, ev alma hayali kuranları etkilerken, emlakçılar da bunu doğrulayarak, ev sahiplerinin ve bazı inşaat şirketlerinin fırsatçılık yaptıklarını belirtiyorlar.

​​​​​​​“BUNUN ADI FIRSATÇILIKTIR!..”

Milas Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kırkık da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, hem bunun ev sahibi olmak isteyenler için bir fırsat olduğunu belirtirken, ev fiyatlarının birden artırılmasını da fırsatçılık olarak niteledi. Kırkık’ın açıklaması şöyle:

“Emlak sektörünün canlanması için kamu bankalarinin düşürülen konut faiz oranların ardından

bazı gayrimenkul üreten  inşaat şirketlerin ve ev sahiplerinin fiyatları artırmasını 'fırsatçılık' olarak değerlendiriyorum.

Kamu bankaları 1 Haziran'da konut kredisi oranlarını birinci elde yüzde 0,64'e, ikinci elde ise yüzde 0.74 son yıllardaki  tarihin en düşük oranlı mortgage  kredilerin hem yıllardır ev sahibi olma hayali kuranlar hem de pandemi döneminde büyük sıkıntı yaşayan sektör için büyük bir umut yaratmıştır.

Ancak bazı şirketler ve ev sahipleri malesef bunu fırsata çevirerek fiyatları arttırmaya çalışmaktadır.

 

BUNUN ADI FIRSATÇILIKTIR

Covid 19 virüsü nedeniyle yaşanan pandemi döneminde bir çok sektörde olduğu gibi emlakçı meslektaşlarımız da sıkıntılar yaşamışlardır.

Kamu bankaları, birinci elde yüzde 0,64'e, ikinci elde ise yüzde 0,74 oranlarıyla konut kredisi vereceğini açıkladı. Bu karar hem düşük faiz oranlarıyla 180 ayda uygun ödemelerle ev sahibi olmak isteyenler için hem de zor günler geçiren esnafımıza umut vermiştir.

Ancak, açıklamanın ardından rakamlara yüzde 25'lere varan oranlarda zam geldi. Bunun adı fırsatçılıktır. Bu haksız kazancın önüne geçilmelidir yoksa faiz oranlarının düşmesi herhangi bir anlam taşımayacaktır.

Umarım inşaat firmaları ve bazı ev sahipleri bu yanlıştan biran evvel döner sektörümüz rutin şekilde işlerimize devam eder, ev almak için yıllardır umutla bekleyen müşterilerimiz de kamu bankalarının sağladığı bu uygun fırsatı kaçırmazlar..!!!”

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık