Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bursa Yenişehir Çiçeközü Göleti Tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bursa yatırımlarıyla topraklar su ile buluşmaya devam ediyor. DSİ son olarak, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Çiçeközü Göleti'nin sulama inşaatını tamamlayarak 12 bin 770 dekar tarım alanını sulamaya açtı.

Bursa Yenişehir Çiçeközü Göleti Tamamlandı

BURSA (İGFA) - Bursa ve ilçelerinse son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamakta.

Bursa'nın Yenişehir Çiçeközü Göleti'nin sulama inşaatının tamamlanarak 12 bin 770 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, projenin tamamının bitirilmesi ile 12 bin 770 dekar tarım alanının suya kavuştuğunu ve bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisine 35 milyon TL/Yıl net gelir artışı sağlanacağını söyledi.

Yenişehir Çiçeközü Göleti sulaması işinin içeriği ile ilgili bilgi veren Müdür Yıldız; 47 bin 607 metre HDPE boru, 4 bin 65 metre CTP boru, 123 metre çelik boru, 30 kilometre işletme bakım yolu ve 476 adet sanat yapısı imalatları tamamlanarak toplam 12 bin 770 dekar tarım alanının sulamaya açıldığını kaydetti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis