Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bursanın Kestane Şekerine 'coğrafi İşaret'

Bursa’nın ünlü lezzetlerinden olan kestane şekeri artık coğrafi işaret sahibi oldu.

Bursanın Kestane Şekerine 'coğrafi İşaret'
  • 11 February 2021, Thursday 15:08

BURSA (İGFA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle Bursa’da üretilen ve kentle özdeşleşmiş ‘Bursa Kestane Şekeri’, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili aldı. Bursa’da üretimi uzun yıllardır devam eden kestane şekerinin coğrafi işaret tescil çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Coğrafi işaret tescili ile Bursa kestane şekerinin üretimi ve yerel özellikleri koruma altına alındı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya genelinde coğrafi işaret tescilli yaklaşık 10 bin ürün bulunduğunu söyledi. Coğrafi işaretin, dünyada 200 milyar dolar, Avrupa'da ise 60 milyar Euro civarında bir pazarı mevcut olduğunu kaydeden Başkan Burkay, “Bursamız da coğrafi yapısı, tarım üretimi, tarihi ve kültürel çeşitliliği ile geleneksel ve yerel ürünler bakımından Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri. Oda olarak sahip olduğumuz değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Hatırlanacağı gibi BTSO kestane şekeri, cevizli lokum, üzüm şırası, cantık, tahinli pide, Bursa Döner Kebabı ve süt helvası için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescili başvurusu gerçekleştirmişti. Bu ürünler için coğrafi işaret çalışmaları devam ediyor. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık