“Buyurun size hayali TOKİ”

​​​​​​​TOKİ’nin Muğla’da 2 bin 600 yeni sosyal konut yapılacağı haberi Muğla’da vatandaşlar arasında “pes” dedirtti...

“Buyurun size hayali TOKİ”
  • 13 October 2022, Thursday 9:58

AKP’li yöneticilerin “müjde” diyerek duyurduğu, 2019 tarihinde çekilen kura ile 2+1 ve 3+1 ev yapmak için 180 aileden başvuru parası bile alınan TOKİ projesinin yer aldığı arazi boş çıktı. 

TOKİ’nin Muğla’da 2 bin 600 yeni sosyal konut yapılacağı haberi Muğla’da vatandaşlar arasında “pes” dedirtti. Çünkü daha önce, 2019 tarihinde çekilen kuralar sonrasında Fethiye Karaçulha Mahallesi’nde yapılacak 2+1 ve 3+1 evler için 180 aile belirlenmişti. Aynı şey Milas’ta da sahipleri kura ile belirlenen 100 konutluk TOKİ evleri için geçerli.

CHP’Lİ BAŞKAN ODATV’YE KONUŞTU 

Odatv’ye konuşan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “AKP Milletvekilleri il ve ilçe yöneticileri Muğla Fethiye’de ‘180 TOKİ konutu yapıyoruz’ diyerek 2019 yılında açıklamalar yaptı. Fethiye Karaçulha’da arazi gösterildi hatta başvuru yapanlardan 1.000 TL ücret alındı. Ancak aradan geçen zamanda tek bir çivi bile çakılmadı. Ev sahibi olma hayaliyle başvuru parası ödeyen vatandaşlara paraları iade edildi” dedi.

Demir, “Buyurun size hayali TOKİ. Bu manzara AKP’nin insanların umutları ile alay ettiğinin açık göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

“BUNUN ADI HALKIN UMUTLARINI YIKMAKTIR”

CHP’li Mehmet Demir Muğla Fethiye’de TOKİ skandalının artık gün yüzüne çıktığını belirterek şu şekilde konuştu:

“2019 yılında ‘100 bin konut yapıyoruz’ boy boy ilanlar veren açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ve AKP o günden bugüne hiçbir konut yapmadı. TOKİ vatandaşa umut verip, umutlarını yıktı. Bırakın TOKİ’nin yapmadığı konutları, deprem bölgelerinde vatandaşlarımızın evlerini bile yapmamışken şimdi çıkıp ‘250 bin konut yapacağız’ diyerek vatandaşımızı yine kandırıyorlar. Bunun en açık örneği Fethiye’de yaşandı. Fethiye’de 180 konut yapılacağı söylenmişti. AKP milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri hemen harekete geçtiler. Karaçulha bölgesinde arsa ayarladık’ dediler. Başvuru yapanlardan 1.000.-TL para alındı. Kuralar çekildi. Hatta Roman vatandaşlarımıza da belli bir kontenjan ayrıldığı söylendi. Kısacası vatandaş ev sahibi olma umuduna kapıldı. Aradan geçen sürede hiçbir gelişme olmadı. Yani dört yıl geçmesine rağmen ne TOKİ ev yapmak için harekete geçti ne temel atıldı ne de çalışmalar devam etti. Başvuru için ödeme yapanların paraları da iade edildi. Yani konun aslında vatandaşı kandırmaktan onların umutlarını yıkmaktan öte bir şey olmadı.”

MİLAS’TA DA DURUM AYNI..

Aynı durum Milas için de geçerli. Aynı proje kapsamında, Milas’ta da 100 TOKİ konutu yapılacağı açıklanmış, vatandaşlar başvurmuş, paralarını yatırmış, kuralar bile çekilerek, hak sahipleri belirlenmişti. Ancak aradan üç yıl geçmesine karşın, konutların yetiştirilememesi bir tarafa, daha nerede olacağını bile kimse bilmiyor.

Cumhurbaşkanı yeni TOKİ konutlarının müjdesini verdi, ancak, daha 2019’daki TOKİ konutları bile yapılmadı. Temeli bile atılmadı, yerini de bilen yok. Sadece “Sodra eteklerinde” deniyor. Belediyenin haberi yok. Kaymakamlığın haberi yok. Milletvekili Yavuz Demir’i aradık, danışmanı, “Sodra’da yeni hastaneye yakın bir yerde, etüt çalışmaları tamamlanmış, yakında temeli atılacakmış” şeklinde bir bilgi verdi. Ama kimse yerini bile bilmiyor. Bir ‘yetkili’, “isterseniz bir Halk Bankası müdürüne sorun, çünkü vatandaş paraları oraya yatırmıştı” diyor.

Ve daha 2019’daki konutların durumu bu haldeyken, şimdi seçim yaklaşırken, “tarihin en büyük konut hamlesi” diye tanıtılan bu proje kapsamında Muğla’da da 2600 TOKİ konutu yapılacağı söyleniyor; 100’ü de Milas’taymış.. Ama kentteki hiç bir yetkilinin de bunların nereye yapılacağından haberi yok.

İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba şimdi açıklanan 100 konut, 2019’da yapılmayan 100 konut yerine mi açıklandı? Ya da akıbeti aynı mı olacak?..

Siz ne dersiniz?..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık